ŽRTVA KORONAVIRUSA

ODLAZAK ČOVJEKA KOJI JE NESEBIČNOM GESTOM RASPLAKAO NACIJU Umro otac Berardelli koji je svoj respirator prepustio mlađoj osobi koju nije poznavao

 
 Oratorio Casnigo

Talijanski svećenik Giuseppe Berardelli (72), koji je rasplakao naciju svojom plemenitom gestom, umro je od posljedica koronavirusa.

Kada je obolio njegovi župljani iz mjesta Casnigo kupili su mu respirator, no on ga je odbio i prepustio mlađem pacijentu, također oboljelom od koronavirusa, kojega uopće nije poznavao.

Dok je lijes s tijelom oca Berardellija išao prema posljednjem počivalištu, mještani Casniga su izašli na prozore i gromoglasnim pljeskom pozdravili svog pastira.

Preminuo je u bolnici Lovere u Bergamu, jednome od talijanskih gradova najteže pogođenih epidemijom.

U Italiji je najmanje 50 svećenika umrlo od posljedica koronavirusa.

Italija je zemlja s najviše smrtnih slučajeva od koronavirusa u svijetu. Dosad je umrlo 6,077 osoba, a u Italiji je još uvijek na snazi potpuna karantena, a epidemija je tek počela pokazivati slabašne znakove slabljenja.

U utorak je papa Franjo predvodio misu za liječnike i svećenike preminule od posljedica koronavirusa zahvalivši Bogu jer su svojim herojskim primjerom bili na usluzi bolesnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:23