'PLAVI KIT'

Odlična učenica postala žrtva okrutne igre: 'Ne mogu vjerovati, još jučer me pitala što imamo za domaću zadaću, a onda mi je rečeno da se objesila...'

 

Dvanaestogodišnja djevojčica se objesila nakon što je sudjelovala u igri Plavi kit, u kojoj se sudionike nagovara na samoubojstvo, piše Daily Mail.

Anastasija Kisluk je pronađena mrtva u štali pokraj njezine kuće u selu Rudka u zapadnoj Ukrajini. Prije samoubojstva djevojčica je na internetu gledala videosnimke samoubojstava, a putem tražilice je tražila informacije o najboljem konopcu za suicid.

Glasnogovornica ukrajinske policije je za medije kazala: 'Sat vremena prije počinjenja suicida djevojčica je gledala snimke ljudi koji su se objesili.'

Anastasija je sudjelovala u suicidalnoj igri 'Plavi kit'. Pretpostavlja se da se objesila nakon što je dobila zapovijed od 'vođe'.

Igra 'Plavi kit' je web grupa u kojoj se tijekom 'igre' sudionike potiče na samoubojstvo. Pretpostavlja se da vođa grupe sudionicima igre postavlja zadatke koje moraju obaviti u roku od 50 dana.

Užasni zadaci uključuju samoozljeđivanje, gledanje horor filmova i buđenje u neuobičajeno vrijeme, ali se ekstremnost tih zadataka postupno povećava. Na pedeseti dan manipulatori koji kontroliraju igru navodno nagovaraju mlade sudionike igre da počine samoubojstvo.

Tijelo djevojčice su pronašli njezini baka i djed s kojima je živjela otkad je njezina majka otišla raditi u Poljsku da bi prikupila novac kako bi kćer poslala na školovanje u kvalitetnu školu.

Dvanaestogodišnjakinju su učitelji opisali kao odličnu učenicu koja je učila engleski, njemački i poljski.

Učiteljica Olena Rožicka je za Anastasiju rekla da je bila pametna djevojka, uvijek dobre volje i sa smiješkom na licu. Imala je puno prijatelja.

- Njezina majka ju je namjeravala povesti da živi s njom u Poljskoj. Ali sad će umjesto toga morati gledati kako je pokapaju, kazala je učiteljica.

Šokirani prijatelji iz škole su kazali da nisu primijetili ništa posebno u njezinom ponašanju prije smrti.

Jedan od prijatelja je rekao: - Dan prije smrti je razgovarala sa mnom na internetu i pitala me što smo dobili za domaću zadaću. Sve je izgledalo normalno. Sljedeći dan mi je rečeno da se objesila. Još uvijek sam u šoku.

Drugi razredni kolega je dodao: - Jako se veselila ljetu. Sanjala je o odlasku na more s majkom. Jako je voljela more.

Policija nastavlja istragu cijelog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:45