ZATOČENI U RAJU

Odluka koja je izazvala kaos i očaj: ‘Zašto nam nisu dali vremena!? Gotovo je, bankrotirao sam‘

Velika Britanija u subotu navečer uvela je dvotjednu samoizolaciju svim svojim državljanima koji se vraćaju s ljetovanja u Španjolskoj
Zračna luka Malaga
 David Fennings/Avalon Editorial/Profimedia

Kriza zbog širenja koronavirusa u svijetu se ne stišava. Velika Britanija u subotu navečer uvela je obaveznu dvotjednu samoizolaciju svim svojim državljanima koji se vraćaju s ljetovanja u Španjolskoj.

Ta je mjera uvedena zbog naglog rasta novozaraženih u Španjolskoj, a izazvala je negodovanje među britanskim turistima koji su već otputovali u tu zemlju jer se nalazila na popisu sigurnih destinacija.

Mjera je također teško pogodila španjolski turistički sektor upravo kad se počeo oporavljati od višemjesečne karantene i ograničenja putovanja.

U svakom slučaju, u subotu navečer u zračnim lukama diljem Španjolske zavladao je kaos. Ljudi su pokušali pronaći način da dođu do ponoći kući i izbjegnu karantenu, ali mnogi u tom naumu nisu uspjeli. Većina njih nije ni pokušavala jer su odmah zaključili da je to nemoguća misija.

Pippa Stickler zapela je na Balearima, trebala se vratiti kući u ponedjeljak, ali sada joj je svejedno. Za Sky News kaže da ona i suprug jednostavno si ne mogu priuštiti 14 dana bez posla.

- Jednostavno, priroda mog posla je da ne mogu raditi od kuće. Ova vijest nas je uništila, a najgore je da je objavljena tako naglo. Mogli su nam dati par dana da se pripremimo. Ovo je katastrofa, ionako smo u teškoj financijskoj situaciji - rekla je Stickler.

Slično priča i Graham Woodhouse koji se trebao vratiti danas iz Vera Playe.

- Zašto su cijelu Španjolsku stavili na 'crvenu listu', zašto nisu to napravili po regijama. Nije svugdje isto. Zašto nisu uključili mozak kad su tako odlučili!?

Još jedan Britanac, predstavio se kao Alan, zapeo je na Majorci i već se pomirio s činjenicom da će bankrotirati.

- Ja sam policijski inspektor u penziji i sada sam imamo kompaniju za elektroniku. Ako sljedeći tjedan ne budem radio, propadam!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:57