SASTANAK S VUČIĆEM

‘Odluka pada možda već večeras‘: Ako Brnabić ode, na čelo srpske Vlade dolazi Ivica Dačić?

Vučić i Dačić su inače jučer održali sastanak, koji je predsjednik SPS-a ocijenio kao ‘veoma dobar‘

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

 Instagram

Srpska premijerka Ana Brnabić danima govori kako je spremna podnijeti ostavku, a ukoliko se to zaista i dogodi, u opticaju za njenog nasljednika je ministar vanjskih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić, saznaje Nova.rs.

Hoće li to tako biti možda će se saznati već večeras, kada će se javnosti obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Vučić i Dačić su inače jučer održali sastanak, koji je predsjednik SPS-a ocijenio kao “veoma dobar”. Obojica su informaciju o tom susretu objavili na Instragramu.

"Narodno jedinstvo i politička stabilnost su najvažniji nacionalni i državni interes. Veoma dobar razgovor sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem", napisao je Dačić na Instagramu.

Vučić je naveo kako je razgovarao s liderom SPS-om "o budućnosti Srbije, zajedničkim planovima, programima i mjerama".

"Sutra navečer predstavit ćemo dio onoga na čemu naporno radimo već tjednima“, naveo je on.

Nije isključeno ni da vladajuća većina donese odluku o izvanrednim izborima, ali prema informacijama Nove.rs, rekonstrukcija Vlade je u ovom trenutku realnija opcija.

Spekulira se i da bi Dačićev dolazak na čelo Vlade poslužio i kao dobar argument za ulazak u Vučićev “Pokret za narod i državu” jer je dio socijalista protiv ulaska u tu organizaciju.

Inače, ranije je najavljeno da će predsjednik Srbije u četvrtak biti nazočan na sjednici Vlade na kojoj će biti donesene “veoma važne, strateške odluke koje će odrediti budućnost države”, javlja Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:48