ROBERT RICHTER

ODVJETNIK KARDINALA OSUĐENOG ZA SPOLNO ZLOSTAVLJANJE DJECE NAPUSTIO PRAVNI TIM 'Presuda protiv njega je perverzna, on je nedužan čovjek!'

 Erik Anderson / REUTERS

Glavni odvjetnik australskoga kardinala Georgea Pella, koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece i čeka kaznu, napustio je pravni tim, objavili su mediji u utorak.

Robert Richter, jedan od australskih vodećih odvjetnika za kazneno pravo, rekao je da se povlači jer je presuda protiv kardinala "perverzna" a George Pell je "nedužan čovjek", pišu listovi The Age i Sydney Morning Herald.

Sedamdesetsedmogodišnji kardinal i 'vatikanski rizničar' najviše je rangirani svećenik Katoličke Crkve koji je osuđen za spolno zlostavljanje djece nakon što ga je melburnška porota proglasila krivim za spolno zlostavljanje jednog i silovanje drugog dječaka koji su pjevali u crkvenom zboru katedrale svetoga Patrika 22 godine. Vatikan mu je zabranio službu i kontakte s djecom.

Richter je rekao u utorak kako osjeća da "u ovoj fazi nije dovoljno objektivan" da sudjeluje, uključujući i pitanje žalbe koja će sljedećih mjeseci biti razmotrena na viktorijskome Vrhovnom sudu.

"Jako se ljutim zbog presude jer je perverzna", rekao je odvjetnik. "Mislim da je on nedužan čovjek a osuđen je", rekao je Richter.

Pell se nalazi u pritvoru i čeka izricanje kazne 13. ožujka. Žalbeni postupak uz trojicu odvjetnika vodit će sidnejski odvjetnik Bret Walker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:05