PRAVDA JE DOSTIŽNA

Odvjetnik nakon 22 godine dobio sudski spor oko željezničke karte. Vratili su mu dvije kune

‘Bio sam na više od 100 ročišta u vezi tog slučaja. Ali nema cijene za izgubljeno vrijeme i za energiju koje sam uložio u ovaj slučaj.‘

Chaturvedi, koji živi u Uttar Pradeshu, putovao je iz Mathure za Moradabad kada mu je kontrolor karata dvije karte umjesto 70 zaračunao 90 rupija

 Jackson J/The Times of India/The Times of India via AFP

Nakon skoro 22 godine, jedan je Indijac dobio sudski spor oko željezničke karte preplaćene za 25 centi, javlja u četvrtak BBC.

Odvjetniku Tungnathu Chaturvediju je 1999. godine u državi Uttar Pradesh naplaćeno dodatnih 20 rupija (0,25 američkih dolara) za dvije karte.

Prošli tjedan je sud za sporove vezane uz pitanja potrošača presudio u Chaturvedijevu korist i zatražio od željezničkog poduzeća povrat novca uz kamate.

"Bio sam na više od 100 ročišta u vezi tog slučaja. Ali nema cijene za izgubljeno vrijeme i za energiju koje sam uložio u ovaj slučaj", rekao je 66-godišnji Chaturvedi.

Sudovi za potrošače u Indiji su jako opterećeni te parnice znaju trajati godinama.

Chaturvedi, koji živi u Uttar Pradeshu, putovao je iz Mathure za Moradabad kada mu je kontrolor karata dvije karte umjesto 70 zaračunao 90 rupija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2023 02:13