SRPSKA STARLETA

ODVJETNIK TIJANE AJFON 'Zadovoljna je uvjetima u zatvoru, kaže mi da je policija jako korektna. Uhićenje i prostitucija? Riječ je o običnoj žurki...'

 
Tijana Ajfon snimljena neposredno nakon uhićenja
 Avaz

Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, negirala je krivicu na Sudu BiH tijekom razmatranja prijedloga o pritvoru i odbacila optužbe za prostituciju, odnosno da je organizirala i dovela djevojke u vikendicu u Suvom Polju kod Bijeljine, potvrđeno je za sarajevski "Avaz" iz odvjetničkog ureda "Stevanović" koji zastupa ovu državljanku Srbije.

- Odvjetnički ured "Stevanović" zastupa gospođicu Tijanu Maksimović, popularnu Tijanu Ajfon, u ovom postupku koji se vodi pred Sudom BiH. Optužbe se tiču organizacije kriminalne grupe gdje nije fokus bio na Tijani, no obzirom da je ona tako zvučno ime, medijski je ispalo kao da je ona tu jedino nešto kriva - kaže odvjetnik Miloš Stevanović.

Dodao je da se Maksimović sumnjiči za ilegalni prelazak granice.

- To je ono što se, po našem razumijevanju, u Tužiteljstvu najviše promatra imajući u vidu da je u to vrijeme postojala zabrana ulaska srpskim državljanima u BiH. Rekao bih da je to najosjetljivija stvar. Podsjećam vas da je su u subotu navečer njoj određen pritvor koji ne može trajati duže od 30 dana jer ona ima srpsko državljanstvo i ne bi bila dostupna BiH pravosuđu u slučaju da bude puštena na slobodu - napominje Stevanović.

Ostalih šest osumnjičenih muškaraca, svi mahom iz Bijeljine, pušteni su uz mjere zabrane kontakta i zabrane napuštanja mjesta boravka.

- Tijana i mi kao njena obrana u potpunosti opovrgavamo osnove sumnje koje joj se stavljaju na teret pogotovo onaj koji se tiče prostitucije. Što se tiče prelaska granice, to je nešto čime će se Tužiteljstvo i dalje nastaviti baviti i mi ćemo uložiti žalbu na rješenje o određivanju pritvora koje još uvijek nismo dobili - ističe odvjetnik Miloš Stevanović.

Rekao je da je da se Tijana nalazi u Doboju u pritvorskoj jedinici.

- S njom sam u kontaktu, zadovoljna je uvjetima. Danas mi je rekla da je tretman jako korektan te da je i policija bila jako korektna i u Bijeljini i u Sarajevu. Mi ćemo pokušati što prije da je prebacimo u Bijeljinu, kako bi bila bliža svojoj obitelji, a naravno radit ćemo da ona bude što prije puštena iz pritvora - kaže Stevanović za Avaz.

Iz odvjetničkog ureda "Stevanović" smatraju da je ovom slučaju dana prevelika pozornost. - Riječ je o jednoj običnoj žurki na kojoj je bilo više ljudi. Mislimo da je dano previše značaja i da to nije ravnomjerno prikazano - ističe odvjetnik Miloš Stevanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 00:16