I TO JE POLITIKA

Oglas u SAD-u: Barack Obama je poput Hitlera i Lenjina

Plakat uz cestu u državi Iowa uspoređuje sadašnjeg američkog predsjednika s dva najveća diktatora

„Barack Obama je poput Hitlera i Lenjina ,“ tako se može sumirati poruka koju odašilje plakat postavljen uz državnu cestu u Iowi, a koji je 12. srpnja dala postaviti američka stranka Tea Party. Plakat prikazuje fotografije Obame, njemačkog nacističkog vođe Hitlera i ruskog komunistu ispod kojih stoji tekst „Radikalni vođe love prestrašene i naivne.“

Preko Obamine fotografije napisane su riječi „Demokratski socijalizam,“ preko Hitlerove „Nacionalni socijalizam“, dok je Lenjein označen kao „Marksistčki socijalizam.“. Riječ „promjena“ koja je označila predsjedničku kampanju Baracka OPbame nalazi se na sve tri fotografije.

Bob Johnson, suosnivač stranke koja je platila oglas, izjavio je da plakat jasno pokazuje što oni misle o Obaminoj podršci socijalnoj politici.

Plakati sa sličnim porukama, poput one na kojoj je Obama prikazan s Hitlerovim brčićima, koje je stranka postavljala u početku svoje kampanje uklonjeni su zbog negativnog publiciteta .

Bijela kuća odbila je komentirati najnoviji događaj.

Na Internetu se može pronaći više fotografija i stranica koje uspoređuju Obamu s Hitlerom, a jedna od najpopularnijih je stranica na servisu Tumblr koja se u prijevodu zove " Obama je doslovno Hitler."

I teoretičar urote globalnih razmjera David Icke je, držeći predavanje u zagrebačkom Studentskom centru, Obamu usporedio s Hitlerom. Rekao je kako Obama nije ništa bolji od Busha, a kao primjer naveo je njegovu želju za ratovanjem te podsjetiona Obamine izjave koje nisu nimalo različite od Bushevih. Obaminu je vladavinu usporedio s Hitlerovom, a kako bi to dokazao, citirao je samog Hitlera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:44