SKANDAL U AIR CANADI

OGORČENA ISPOVIJEST BIJESNIH RODITELJA 'Karte smo kupili prije sedam mjeseci, a onda su nam dan prije leta rekli da za našeg sina nema mjesta'

 FACEBOOK

Obitelj Doyle iz Kanade još je u kolovozu prošle godine rezervirala i platila avionske karte iz Charlottetowna u provinciji Prince Edward Island do Kostarike.

Dugoočekivani godišnji odmor za roditelje Bretta i Shannu te njihova dva sina pretvorio se u noćnu moru.

Naime, u ožujku, dan prije nego što su trebali krenuti na put, Brett se, kako bi izbjegao gužvu i čekanje u zračnoj luci, htio registrirati za let putem interneta, ali šokirao se kad je shvatio da u zrakoplovu nema mjesta za njegova desetogodišnjeg sina Colea.

- Satima sam telefonirao aviokompaniji Air Canada, ali samo su me prebacivali s jednog službenika na drugog. Na kraju je supruga sjela u auto i odvezla se do aerodroma, gdje su joj rekli da su prodali tri sjedala više i da naše dijete mora propustiti let - rekao je otac The Guardianu.

Shanna je, dodaje Brett, čak pitala može li se jedan od roditelja odreći svoga mjesta i prepustiti ga sinu.

- Službenica je odgovorila da ta opcija postoji, ali nitko nam ne može garantirati da će oslobođeno sjedalo na kraju zaista dobiti Cole jer prednost ipak imaju ljudi koji često putuju njihovom aviokompanijom - izjavio je ogorčeni gospodin Doyle.

Obitelj se na kraju automobilom odvezla do dva sata udaljenog New Brunswicka, ali morali su produžiti još dva sata do Halifaxa zbog otkazanog leta. Ondje su morali platiti i noćenje u hotelu jer su avion do željene Kostarike imali tek dan poslije.

Čelnici Air Canade tek sad su se ispričali Doyleovima zbog neugodnosti. Ponudili su im vaučer u vrijednosti od 2500 dolara (oko 13.000 kuna), koji traje godinu dana, a platit će im i dodatne troškove koji su nastali zbog njihove pogreške.

- Dajemo tisuće dolara za zrakoplovne karte, a nitko nam ne može jamčiti da ćemo na kraju zbilja imati sjedalo na letu. Što to onda zapravo plaćamo - s razlogom se pita majka Shanna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:56