ČUVENI KOMENTATOR

OGORČENO PISMO MILOJKA PANTIĆA 'Dan nakon moje nesreće naslovnice tabloida osvanule su kao da sam masovni ubojica, a znam i po čijoj zapovijedi'

 
 CROPIX, screesnhots

Legendarni srpski sportski novinar Milojko Pantić poslao je priopćenje za javnost nakon što su ovih dana gotovo svi mediji u regiji izvijestili o njegovom prometnom prekršaju u kojem se pijan zaletio u vozilo interventne policije pa bježao s mjesta nesreće vozeći u suprotnom smjeru.

Pantić je rekao da je protiv njega pokrenuta sramotna kampanja i da zato javnosti upućuje otvoreno pismo kako bi zaštitio svoju obitelj, a onda i sve ostale koji već sutra mogu postati, kako je naveo, žrtve beskrupuloznih tabloidnih tumačenja vlastitih života i postupaka, piše B92.

Čuveni sportski komentator je istakao da ne bježi od odgovornosti i da se zbog svog postupka ispričava javnosti, sudionicima u prometu, građanima, ali i svojim prijateljima i porodici.

- Pogriješio sam što poslije svadbe prijatelja nisam pozvao taksi, već sam ušao u vlastito vozilo. Ljudi koji su prijetili da zbog toga trebam biti isključen iz prometa profesionalno su me zaustavili, kao što to rade u desetinama i stotinama slučajeva dnevno ili u tisućama slučajeva prije mene. U prometnom prekršaju koji sam učinio, nisam bilo koga povrijedio, uvrijedio, udario, oštetio nečiju privatnu ili javnu imovinu - napisao je Pantić.

Pantić je rekao i da zna po čijoj je zapovijedi jučer u medijima u isto vrijeme krenula vest o njegovom "navodnom" hapšenju i da je počinio kazneno djelo s teškim posljedicama, kao i natpisi o situacijama koje se uopće nisu odigrale.

- Istog trenutka, puštaju se snimci kamera, kojih nije bilo u stostruko težim slučajevima za koje smo svi zainteresirani, i kreće salva uvreda istih onih koji tri desetljeća kreiraju našu stvarnost, trudeći se da unište život svakog onog tko im nije po volji. Opet sam postao 'Ludi Milojko', 'kreten', 'budala', kao što sam prije toga bio i ostao za taj način razmišljanja Milojko 'Šiptar', 'ustaša', 'izdajnik - naveo je Pantić.

On je kazao da su naslovnice srpskih tabloida osvanule kao da se radi o "masovnom ubojici, a ne o osobi koja je učinila jedan prometni prekršaj" i ističe da zna odakle je stigla naredba da se njegovom slučaju posveti pažnja.

- Znam tko su oni koji mi ne mogu oprostiti to što na svakom mjestu i u svakoj prilici kažem istinu, bez obzira koliku cijenu to nosi sa sobom. Znam, nažalost, tko su kreatori ove atmosfere u kojoj svako tko drugačije misli postaje neprijatelj kome se ne prašta i kome će se život uništiti prvom prilikom kada neko tako odluči. Znam tko likuje danas zbog onoga kroz što ja prolazim. I znam koliko ih boli što ću nastaviti časno obavljati svoj novinarski poziv dokle god budem imao snage za to - napisao je Pantić.

Svoj ugled nije, kao pojedini, stjecao baveći se životima novinara u vladama Slobodana Miloševića, niti "u brdima iznad Sarajeva, na stepenicama huliganskih jazbina ili u redakcijama opskurnih tabloida, gdje je cilj da se neko zabrani, uništi, obezvrijedi", istaknuo je Pantić, a piše B92.

Naveo je da je ugled stekao radeći svoj posao pošteno, savjesno, kolegijalno, bez ijedne mrlje, problema, neprofesionalnog poteza i da će tako i nastaviti.

- Ovo što mi se desilo je jedan dobar nauk, škola i poruka da moram u budućnosti da se s mnogo više obazrivosti i razumijevanja odnosim prema svojoj okolini i onima koji me okružuju - zaključio je Pantić i dodao da otvorenim pismom stavlja točku na sve spekulacije i insinuacije o prometnom prekršaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:25