"PUTINOVA MAFIJA"

Ograda vrijedne vile Putinove bivše supruge u Francuskoj išarana antiruskim grafitima

Vila se nalazi na jugozapadu Francuske, uz obalu Atlantika

Vilu su supružnici Očeretni nakon kupnje preuredili po svom ukusu

 Gaizka Iroz/Afp/Profimedia

Ograda vile bivše supruge Vladimira Putina, Ljudmile Očeretni i njenog novog supruga Artura Očeretnija, osvanula je ispisana antiputinovskim grafitima i oslikana ukrajinskom zastavom.

Vila se nalazi na jugozpadu Francuske, u mjestu Angletu uz obalu Atlantika, a sumnja se kako u blizini kuću posjeduje i kćer nekadašnjeg bračnog para Putin.

Procijenjeno je kako vila vrijedi oko sedam milijuna dolara, a 2013. godine, par mjeseci nakon razvoda Putinovih, kupio ju je Artur Očeretni. Kremlj je u travnju 2014. godine potvrdio finalizaciju rastave bivšeg prvog para Rusije.

S obzirom na prijavljene prihode supružnika Očeretni, nije jasno otkuda su došla sredstva za kupnju takvog zdanja. Vila ima 450 metara kvadratnih, pet spavaćih soba i jedan dnevni boravak, blagavaonicu s terasom, sobu za biljar i privatni park. Osim parka koji se proteže na pet tisuća metara kvadratnih, tu su i glazbeni paviljon i vanjski bazen, piše OCCRP.

Grafitima na ogradi skupocjene vile ispisano je "Putinova mafija", "J***š Putina", a na vratima ograde naslikana je i ukrajinska zastava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 04:13