VATRENA STIHIJA

Ogroman požar bjesni Kalifornijom, evakuirano 100 domova, opožareno je više od 10 tisuća hektara

Vatrogasci očekuju dodatno širenje vatrene fronte s obzirom na prognozu koja najavljuje daljnji rast temperature i jačanje vjetra
Požar u blizini Los Angelesa
 Robyn Beck/AFP

Veliki šumski požar bjesni područjem sjeverno od Los Angelesa u Kaliforniji, a vatrogasci se trude obuzdati plamen prije najavljenog porasta temperature krajem tjedna, piše Guardian.

Vatra je izbila još u srijedu poslijepodne na gustom šumskom području kod jezera Huges oko 100 kilometara sjeverno od središta Los Angelesa.

Požar se naglo proširio i zahvatio više od 40 četvornih kilometara terena, a ogroman stup dima bio je vidljiv iz čitave sjeverne Kalifornije.

image
Stup dina pokraj Los Angelesa
Apu Gomes/AFP

Evakuirano je više od stotinu domova, a prvi pregledi opožarenog terena pokazali su da su neke kuće izgorjele.

Gašenje otežava jak vjetar zbog kojega su se povremeno stvarali i vatreni vrtlozi, kazao je vatrogasni zapovjednik David Richardson.

image
Požar u blizini Los Angelesa
Robyn Beck/AFP

Vatrogasci su pripravni za dodatno širenje vatrene fronte s obzirom na prognozu koja najavljuje daljnji rast temperature i jačanje vjetra.

Zbog opasnosti od Covida-19, evakuirani građani ne mogu boraviti u centrima za evakuaciju već su zamoljeni da ostanu u svojim autima na parkiralištu centara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:27