BUKNULO RANO JUTROS

OGROMNA EKSPLOZIJA U RAFINERIJI U PHILADELPHIJI! Vatra i dim se vide iz daljine, od siline eksplozije su se tresle zgrade

 
 Twitter screenshot, @JonnyTriBBz6

Ogromna vatrena kugla pojavila se na nebu u južnoj Philadelphiji nakon što je nekoliko eksplozija zatreslo u tamošnju rafineriju nafte.

Fox news javlja da se radi o križanju 31. ulice i Passyunk Avenije, nedaleko od gradskog sportskog kompleksa.

Lokalni mediji javljaju da su se od siline eksplozije tresle zgrade, a ljudi koji stanuju u blizini rafinerije rekli su da su nakon eksplozije krhotine padale s neba u njihovim četvrtima.

Vatra i dim su pak, kako navodi NBC News, vidljivi kilometrima daleko. Radi se o gusto naseljenom području, no za sada još nije naređena evakuacija. Ipak, ured za upravljanje kriznim situacijama u Philadelphiji izdao je naredbu za odlazak u sklonište za stanovnike i zaposlenike istočno od mjesta požara.

'Vatrogasci mole stanovnike da odu na sigurno do iduće obavijesti', priopćio je Ured za krizne situacije u Philadelphiji.

Dužnosnici u Philadelphiji su potvrdili da je vatra buknula rano ujutro u 150 godina staroj rafineriji, no nisu objavili više detalja. Na društvenim se mrežama vijest o eksploziji počela širiti oko 4 sata ujutro po lokalnom vremenu.

Vatrogasci su pak priopćili da se radi o požaru na posjedu rafinerije, no nisu rekli ima li ozlijeđenih. Ceste u blizini područja na kojem je izbio požar su zatvorene, javlja NBC Philadelphia.

Još uvijek nema izvješća o eventualnim žrtvama, a nije poznat niti uzrok eksplozije.

Philadelphia Energy Solutions ujedno je i najveći kompleks za preradu nafte na istočnoj obali SAD-a. Radi se o kompleksu u kojem radi oko 1000 zaposlenika i koji dnevno proizvodi 335.000 barela sirove nafte.

CBS news javlja da je ovo već drugi požar u toj rafineriji u mjesec dana. Naime, 10. lipnja je tamo izbio požar, no u njemu nitko nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 01:53