NEVJEROJATNO

Oko nje prah i pepeo, sve je spaljeno, ali jedna kuća je ostala netaknuta. Evo u čemu je tajna!

Videozapis koji je načinilo Ministarstvo okoliša i prirodnih resursa američke savezne države Havaji pokazuje da još nekoliko kuća izdržalo vatrenu stihiju

Pogled iz zraka na uništenu Lahainu

 Patrick T. Fallon/AFP

Katnica s crvenim krovom i zeleno-bijelim zidovima koja se nalazi odmah do oceana na zapadnom dijelu otoka Mauija u Havajskom otočju nekim je čudom uspjela preživjeti požar koji je nedavno poharao taj otok i u gradu Lahaini usmrtio najmanje 111 osoba.

Fotografije koje je načinio fotograf Patrick T. Fallon novinske i foto agencije AFP pokazuju da su okolne kuće sve stradale u požaru. Uz to, čak je i dio njezine okućnice ostao maltene netaknut.

image

Pogled iz zraka na uništenu Lahainu

Patrick T. Fallon/AFP

Videozapis koji je načinilo Ministarstvo okoliša i prirodnih resursa američke savezne države Havaji pokazuje da još nekoliko kuća nije stradalo u požaru nakon kojeg se još uvijek ne zna lokacija 1300 osoba.

Julie Griffin rekla je za The Messenger da su ona i njezin pokojni muž Donald Salady jednom živjeli u toj kući. Griffin je rekla da ne zna kako je kuća u kojoj je živjela uspjela izdržati požar. "Kuća na broju 271 u Ulici Front još je uvijek čudesna. Nevjerojatno mi je da je preživjela jer je sagrađena od drveta", ustvrdila je Griffin.

Pattie Tamura, 67-godišnja Amerikanka čija obitelj posjeduje jednu od drugih kuća koje požar nije uništio, rekla je da je njezina kuća preživjela zato što ima debele betonske zidove koji nisu zapaljivi. "Moj je djed sagradio kuću od cementa kako bi se zaštitio od kukaca i truleži koja zna napasti drvo. Sigurna sam da je kuća čitava zbog njegovog znanja i sposobnosti", rekla je Tamura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:44