ANGAŽIRANI UMJETNIK

Oko rupa na cesti iscrtao ogromne penise, prijeti mu kazna: ‘Da nije bilo mene, ne bi ih popravili‘

‘Muka mi je od pozivanja aucklandskih vlasti. Dakle, ono što sam učinio je da sam otišao i iscrtao ogromne penise na cesti‘
Rupa na cesti koju je označio Geoff Upson
 Facebook: Geoff Upson

Novozelanđanin koji je počeo crtati velike penise oko rupa na cestama u gradu Aucklandu 2018. godine u nadi da će privući pažnju svog lokalnog vijeća i ubrzati njihov popravak, zbog toga bi mogao imati problema sa zakonom, piše Guardian.

U videozapisu koji je objavio taj aktivist za sigurnost cesta Geoff Upson, kaže: 'Muka mi je od pozivanja aucklandskih vlasti. Dakle, ono što sam učinio je da sam otišao i iscrtao ogromne penise na cesti.'

Video prikazuje dva zelena i ružičasta penisa. Upson je identificirao točno mjesto na kojem su nastale nove rupe i njihove dimenzije.

'Razmak između jednog i drugog penisa iznosi 48 metara. Širina mojih crteža je otprilike 1,2 metra', kaže.

Auckland transport je sada obećao da će pokrenuti pravnu akciju protiv ovog 'umjetnika'. Upson je prošlog tjedna primio poziv policije, nakon prigovora zbog njegovih grafita, izvijestio je New Zealand Herald, te je rečeno da njegovi crteži predstavljaju 'sigurnosni rizik i ometaju vozače te su opasnost za promet'.

Upson procjenjuje da je do danas nacrtao više od 100 penisa.

2019. vijeće Middlesbrougha u Velikoj Britaniji popravilo je rupe u roku od tjedan dana nakon što su obilježene na sličan način, izvijestio je BBC.

No kad je muškarac iz Manchestera penisima postigao isti rezultat 2015. godine, vijeće je burno reagiralo, nazvavši crteže 'opscenim', 'glupim', 'uvredljivim' i 'rasipanjem dragocjenog vremena i resursa'. Kao odgovor, anonimni umjetnik rekao je BBC-u da bi se vijeće trebalo 'ponašati razboritije'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:48