MONSTRUM

OKRUTNI VETERINAR MOGAO BI DOŽIVOTNO ZAVRŠITI U ZATVORU Krijumčario je heroin u trbusima štenaca, mnogi su umrli tijekom operacija...

 
 Screenshot Facebook / Profimedia, Alamy

Kolumbijski veterinar Andres Lopez Elorez (38) optužen je za ilegalno krijumčarenje narkotika u Sjedinjene Američke Države kirurškim ugrađivanjem paketa tekućeg heroina u trbuhe štenaca.

Nakon što je uhićen u Španjolskoj i izručen Sjedinjenim Državama, Lopez Elorez je u utorak optužen na federalnom sudu u Brooklynu za urotu, uvoz i distribuciju heroina u SAD, izjavio je američki državni odvjetnik za istočni okrug New Yorka Richard Donoghue dodavši kako mu prijeti doživotni zatvor.

Kolumbijski veterinar je osumnjičen da je bio dio zavjere koja je 'dilala' drogu prije više od desetljeća, a sve je otkriveno kada je u Kolumbiji u jednoj raciji 2005. godine pronađeno 10 pasa koji su se služili kao 'kuriri'. Psi su spašeni, međutim mnogi štenci su umrli tijekom operacija. Štencima, uglavnom čistokrvnim psima, među kojima su najčešće bili Labradori, kirurškim su putem u trbuh stavljali pakete tekućeg heroina, a zatim su ih izvozili u Sjedinjene Države.

"Elorez je izdao svoje zvanje kada je svoje kirurške vještine koristio u okrutnoj shemi za krijumčarenje droge u trbuhu štenaca," kazao je Donoghue.

Lopez Elorez je izjavio kako nije kriv, a njegov odvjetnik, Mitchell Dinnerstein, izjavio je kako je njegov klijent "nema nikakve stvarne veze" sa SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 21:00