JEZIVA SCENA

OKRUTNOST BEZ GRANICA Bogata gazdarica snimala svoju sluškinju kako visi s prozora sedmog kata i moli za pomoć prije pada...

Ilustracija, Kuvajt
 Stephanie McGehee / REUTERS

Kuvajtska policija privela je ženu koja je mobitelom snimala svoju sluškinju iz Etiopije kako pada sa sedmog kata tijekom, kako se čini, pokušaja samoubojstva, piše AFP. Ni u jednom trenutku videa koji traje 12 sekundi Kuvajćanka nije priskočila u pomoć svojoj sluškinji.

Nekim čudom sluškinja je preživjela pad na metalnu ceradu, a njezina je gazdarica, umjesto da pomogne, video objavila na društvenim mrežama, pišu novine al-Seyassah.

Video od 12 sekundi prikazuje tamnoputu ženu kako visi izvan zgrade, jednom rukom se grčeviti držeći za rub prozora i pritom moli za pomoć, očito se predomislivši oko svojeg nauma.

Žena koja snima se čuje kako govori svojoj sluškinji "Oh luđakinjo, vrati se nazad", dok prestravljena sluškinja vrišti "uhvati me, uhvati me" u zadnjim trenucima prije nego joj ruka sklizne, a ona pada na ceradu koja je ublažila njezin pad i vrlo vjerojatno joj spasila život.

Tijekom strašne scene, od žene koja je snimala video ne može se čuti nikakva reakcija. Nešto kasnije su službenici hitne službe spasili sluškinju i odvezli je u bolnicu gdje su joj ustanovljene teške tjelesne ozljede, koje srećom nisu bile opasne po život.

Razlog za pokušaj samoubojstva sluškinje nije ustanovljen, a policija je pokrenula istragu protiv njezine gazdarice jer joj nije priskočila u pomoć. Inače, u bogatom Kuvajtu živi i radi više od 600.000 kućnih pomoćnika/ca, većina iz Azije, a često se žale na zlostavljanje i neisplatu plaća. Štoviše, svake godine stotine sluškinja bježi od svojih poslodavaca zbog zlostavljanja, nerijetko u ambasade svojih država.

Video snimku pokušaja samoubojstva nesretne žene možete pogledati OVDJE, ali vas upozoravamo da je riječ o vrlo uznemirujućem sadržaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:11