SPUTNIK V

Oliver Stone se cijepio ruskim cjepivom: ‘Čuo sam dobre stvari, nadam se da će djelovati‘

Stoneu su 74 godine, a cijepio se premda se rusko cjepivo ne preporučuje starijima od šezdeset
Oliver Stone
 Goran Mehkek/Cropix

Renomirani američki redatelj Oliver Stone rekao je u intervjuu za rusku televiziju da se protiv koronavirusa cijepio ruskim cjepivom. Prvu je dozu primio prije nekoliko dana, a po drugu će vratiti u Rusiju po rasporedu cijepljenja.

"Čuo sam dobre stvari o ruskom cjepivu, nadam se da će djelovati. Dobro je to cjepivo, ne znam zašto ga ignoriraju na zapadu", kazao je.

Stoneu su 74 godine, a cijepio se premda se rusko cjepivo ne preporučuje starijima od šezdeset jer među osobama u toj dobnoj skupini nije dovoljno testirano.

U Rusiji se cjepivo Sputnjik V trenutno distribuira visokorizičnim zanimanjima, ali samo osobama od 18 do 60 godina starosti, piše Independent.

Stone ima bogatu filmsku karijeru tijekom koje je osvojio tri Oscara, za "Ponoćni ekspres" 1978., "Vod smrti" 1986. i "Rođen 4. srpnja" 1989.

No posljednjih godina u Sjedinjenim Državama izaziva kontroverze zbog svojih prokremaljskih stajališta i brojnih pohvala ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu kojega smatra svjetskim mirotvorcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:24