VREMENSKE NEPOGODE

Oluja Ignatz izazvala prometni kolaps u Njemačkoj, u Berlinu proglašeno izvanredno stanje

U pokrajini Porajnje-Falačka autocesta 61 je blokirana zbog teretnih vozila koji su se zbog naleta vjetra prevrnuli i blokirali kolnik
Berlin
 Wolfram STEINBERG/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Oluja Ignatz prouzročila je u četvrtak djelomični kolaps željezničkog prometa u Njemačkoj, a grane na kolnicima uzrokuju mnoge zastoje i u cestovnom prometu.

Željeznički promet u najmnogoljudnijoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji prekinut je u potpunosti, što je uzrokovalo zastoje i u međugradskom prometu na području cijele zemlje. Željeznički promet je prekinut i između Kölna i Amsterdama i Bruxellesa.

U velikim dijelovima istočnog dijela Njemačke brzina vlakova je ograničena na 80km/h, dok su brojne željezničke linije zatvorene.

U pokrajini Porajnje-Falačka autocesta 61 je blokirana zbog teretnih vozila koji su se zbog naleta vjetra prevrnuli i blokirali kolnik.

U Berlinu je vatrogasna služba proglasila izvanredno stanje i u međuvremenu izlazi na teren samo u slučajevima u kojima su direktno ugroženi ljudski životi, dok se otklanjanje grana na cestama i oslobađanje automobila na koje su se srušila stabla ostavlja za kasnije.

Još su u srijedu svi javni parkovi u Berlinu najavili da će u četvrtak zbog oluje biti zatvoreni. Uprava Parkova pruske zaklade je upozorila na moguće masovno rušenje stabala zbog korijena koji su oslabljeni višegodišnjim sušama.

Meteorološka služba je za Berlin i okolni Brandenburg najavila orkanski vjetar s naletima do 100 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:58