BROJNE INTERVENCIJE

Oluje na sjeveru Italije izazvale odrone zemlje i poplave, opasno vrijeme očekuje se i u četvrtak

Predsjednik regije Lombardija zatražio je uvođenje izvanrednog stanja u nekoliko provincija, uključujući gradove Varese, Como i Lecco
 MIGUEL MEDINA/AFP

Pripadnici hitnih službi angažirani su u srijedu na sjeveru Italije na desecima intervencija nakon što se ta regija našla na udaru oluja i obilnih kiša.

Istočno od jezera Maggiore vatrogasci su pozvani na 40 lokacija u provinciji Varesea, objavile su spasilačke službe u srijedu.

Obilne kiše na tom su području izazvale odrone zemlje i poplave, a slike prikazuju kako blato guta automobile i ulazi u kuće.

Predsjednik regije Lombardija, koja je posebice teško pogođena vremenskim nepogodama, zatražio je uvođenje izvanrednog stanja u nekoliko provincija, uključujući gradove Varese, Como i Lecco.

Vatrogasci su na području Coma u utorak već izašli na više od 100 intervencija zbog poplava i blatnih bujica. Ceste na tom području su djelomično zatvorene, a ljudi zarobljeni u kućama.

Oluje su poharale i regije Veneto i Veneciju - Julijsku krajinu.

Očekuje se da će regiju i u četvrtak pogoditi snažne oluje, a civilna zaštita pojačala je upozorenja za krajnji sjever Lombardije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:05