LIJE KAO IZ KABLA

Olujno nevrijeme paraliziralo Srbiju: Vjetar čupa krovove, Beograd poplavljen, ljudi se penjali na aute da se spase

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sugrađanima je rekao da ne napuštaju svoje domove dok traje nevrijeme

Olujno nevrijeme u Beogradu

 Screenshot/Twitter

Olujno se nevrijeme u subotu oko 14:00 sati sručilo na glavni grad Srbije Beograd. U kratkom je periodu na grad pala velika količina kiše i izazvala poplave. Ponegdje je padala i tuča, piše Blic.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je u subotu u 16:50 sati hitna upozorenja za središnji i sjeveroistočni dio zemlje, rekavši da će u narednih sat vremena na području Braničevskog i Pomoravskog okruga pasti između 20 i 40 milimetara kiše te da je moguće da će tijekom iduća dva sata na tom području pasti tuča i puhati jak te olujni vjetar.

Beograđani koji su se u trenutku kada je kiša pala na glavni grad Srbije nalazili u svojim automobilima nisu se zbog vode na prometnicama mogli slobodno kretati. Na društvenim je mrežama objavljen videozapis na kojem se može vidjeti da se jedan muškarac morao popeti na krov svog automobila kako bi se spasio od poplave.

Jak vjetar koji je puhao u Beogradu ponegdje je uspio oštetiti krovove pojedinih stambenih zgrada. Oštećen je i krov Matematičkog fakulteta Sveučilišta u Beogradu. U općini Borči sjeverno od Beograda padala je tuča veličine manjih lopti.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sugrađanima je rekao da ne napuštaju svoje domove dok traje nevrijeme.

Avioprijevoznik Air Serbia objavio je da je moguće da će zbog privremenog nestanka struje u zračnoj luci "Nikola Tesla" u Beogradu te zabrane točenja goriva doći do kašnjenja pa i otkazivanja planiranih letova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:18