HISTERIJA U EMISIJI UŽIVO

Omiljena Putinova voditeljica panično ušutkivala gosta, on bez dlake na jeziku: ‘Sad ću vam reći što smo zauzeli...‘

Do subote je isječak ove televizijske rasprave koji je tvitao ukrajinski savjetnik za unutarnje poslove pogledan više od 180.000 puta

Aleksej Žuravljov

 /Twitter

Užarena rasprava među propagandistima Kremlja na ruskoj televiziji o posrnulim ratnim naporima Moskve u Ukrajini postala je viralna.

Čelnik nacionalističke stranke Majka domovina (Rodina), Aleksej Žuravljov, požalio se na nepovezanost između načina na koji se rat prikazuje u ruskim medijima i stvarnosti, a to je da ruske snage ostvaruju malo vidljivog napretka na terenu.

Ukrajina je u subotu priopćila da je više od 1000 ruskih vojnika ubijeno u prethodna 24 sata, što je treći put ovog mjeseca da je prijavljeni dnevni broj poginulih dosegao četveroznamenkasti broj usred žestoke bitke za Bahmut u regiji Donjeck.

"Zašto nismo u Kijevu ako se svi dobro bore?", komentirao je Žuravljov za program 60 minuta. "Možda ja nešto ne razumijem ili ćemo s cijelom državom slaviti još jednu uličnu zapljenu?"

Žuravljov je komentirao i hvalisanje Moskve koja je zauzela "još jedan rov u selu sa sedam naših ljudi".

"Kakva je korist od toga?", upitao je.

Ali voditeljica na kanalu Rusija 1, Olga Skabejeva, rekla da je "omalovažavanje" napretka Moskve, posebice iz udobne fotelje u TV studiju, "neprimjereno" s obzirom na to "koliko je krvi proliveno za ove ulice".

Nakon što je rekao da je bio u Ukrajini "prošli tjedan" i da će se tamo opet vratiti, Žuravljov je upitao Skabejevu zašto bi kritika sporog napretka bila omalovažavanje, a potom je sugerirao kako je njegova dužnost opisati rat onako kako ga on vidi.

Inzistirao je da nije rekao da se ruske trupe bore loše, nego da se "borimo savršeno dobro u uvjetima koje imamo danas", ali da "želi da se ti uvjeti promijene".

Potom je upitao zašto još nisu uništene točke isporuke za dolazak tenkova Abrams iz SAD-a. "Želim da odmaknemo mnogo dalje", rekao je Žuravljov, kako ukrajinske snage "ne bi imale logistiku za isporuku".

Do subote je isječak ove televizijske rasprave koji je tvitao ukrajinski savjetnik za unutarnje poslove Anton Geraščenko pogledan više od 180.000 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:15