JEZIV SLUČAJ

OMILJENA SUSJEDA POČINILA SAVRŠENO UBOJSTVO Ubila muža i leš skrivala 18 godina u vrtu, našli ga tri tjedna nakon što je ona umrla

 South Wales Police

U pitoresknom velškom selu Beddau u dvorištu obiteljske kuće pronađen je kostur zamotan u plastičnu foliju. Bio je u vrtu, a utvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima Johna Sabinea, koji je nestao još 1997. godine. Da ga nema, policiji nije javio nitko, a sada se ispostavilo da ga je ubila njegova supruga, a potom ga u jednom trenutku odbacila u vlastiti vrt i tajila to punih 18 godina.

Kostur su pronašli susjedi prošlog mjeseca, tri tjedna nakon što je njegova supruga Leigh Ann Sabine umrla u 74. godini od raka.

Sabine je nastavila živjeti u istom domu otkako je 1997. njezin suprug posljednji put viđen.

- Ovo je iznimno neobičan slučaj i trudimo se pohvatati konce - kazao je detektiv Gareth Morgan i dodao kako bi John, inače vatrogasac, sada imao 85 godina.

John Sabine nikada nije prijavljen kao nestala osoba unatoč tome što ga nitko nije vidio dugih 18 godina. Baš suprotno, na popisu birača bio je upisan kao da još uvijek živi u istoj toj kući.

Policija je kasnije otkrila kako je par imao djecu s kojima nisu bili u najboljim odnosima. Kontaktirali su ih i informirali o situaciji.

Obdukcija je pokazala da je John zadobio ozljede prilikom napada.

- Bili bismo zahvalni kada bi nam se javio netko tko je 1996./97. bio u kontaktu s ovim bračnim parom. Također, moramo otkriti otkud je plastika u koju je Sabine bio zamotan.

- Ovo je potpuni misterij, nitko ne može vjerovati da je tijelo bilo tamo sve ove godine - kazala je susjeda Violet Scott.

- Leigh Ann je bila vrlo pričljiva i druželjubiva žena, no teško je shvatiti što se dogodilo. Nisam poznavala njezina supruga, ali znam da je bio vatrogasac i mislila sam da je davno poginuo. Može biti da je skrivala tijelo u stanu, a onda ga odlučila premjestiti kada je shvatila da joj je kraj blizu. Kostur je pronađen na zemlji kraj njezinog stana. Ne mogu vjerovati da je bio tu godinama - ponovila je Scott.

- Leigh Ann je bila vrlo direktna osoba, no teško mi je vjerovati da bi nekog ubila. Nekoliko godina živjela je s drugim muškarcem, no onda je on otišao. Ne znam što se dogodilo s njim - kazala je susjeda.

Lokalni frizer bio je šokiran kada je čuo što se dogodilo: - Svi smo je poznavali. Dolazila je ovdje i čak nam donosila darove za Božić. Zvali smo je luda Leigh jer je bila neobično smiješna. Imala je zlatno srce. Ona je zadnja osoba za koju bih očekivao da će biti optužena za ovakvo nešto. Znali smo da je imala muža i da su bili rastavljeni. Mislili smo da ju je on napustio. Kad smo saznali da je bolesna poslali smo joj poruku u bolnicu da zna da svi mislimo na nju. Idući dan su nam rekli da je umrla.

Druga susjeda je dodala: - Nikad nisam bila u njezinom domu niti ona kod mene, no viđala sam je na ulici i razgovarale smo. Uvijek me pozdravljala sa 'Dobar dan draga'. Nismo imali pojma da je tu mrtvo tijelo dok policija nije stigla - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:28