HOROR U RAJU

Omiljeni otok Ronalda i Bono Voxa pretvoren u pepeo: ‘Došli su usred noći i sve nas postrojili‘

Jedan afrički ogranak terorističke organizacije prije nekoliko dana je usred noći upao na otok i zapalio sve resorte
Otok Vamizi
 -/Designpics/Profimedia

Otok Vamizi nedaleko od obale Mozambika donedavno je bio omiljeno odredište za odmor bogatih iz slavnih. Tamo su se na bijelom pijesku valjali Bono Vox, Cristiano Ronaldo, Daniel Craig, Princ Albert od Monaka....

Međutim, danas je predivan otok potpuno napušten, a luksuzni resorti su spaljeni i pretvoreni u prah i pepeo. Razlog? ISIS!

Jedan afrički ogranak terorističke organizacije prije nekoliko dana je usred noći upao na otok, postrojio stanovnike i zaposlenike resorta i poslao im jasnu poruku.

- Bježite odmah ili ćemo vas sve pobiti.

image
Otok Vamizi
-/Designpics/Profimedia


Poruka je bila i više nego jasna i lokalci su se odmah razbježali. ISIS-ovci se nisu dugo zadržali u raju, ali su iskoristili vrijeme kako bi spalili i uništili gotovo sve nastambe na Vamiziju.

Napad na Vamizi stigao je mjesec dana nakon što su džihadisti osvojili strateški važnu luku Mocimboa da Praia u Mozambiku, inače područje bogato prirodnim plinom. Novonastala situacija uništila je planove i brojnim investitorima koji su od sjevera Mozambika planirali napraviti 'Katar Afrike', a danas je poluotok Afungi ratna zona u kojoj je posljednjih mjesec dana poginulo 1300 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:21