HOROR U RUMUNJSKOJ

'ON DOLAZI! ON DOLAZI! UPOMOĆ!' Nacija u šoku nakon jezive smrti djevojčice (15) koju je oteo monstrum: Policija ignorirala čak tri njezina poziva?!

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Rumunjski ministar unutarnjih poslova dao je izvanredni otkaz ravnatelju tamošnje policije Ioanu Budi nakon što je ovaj satima ignorirao pozive upomoć od strane otete tinejdžerke koja je na kraju pronađena mrtva.

Kako piše BBC, 15-godišnja Alexandra nestala je u srijedu dok je stopirala do svoje kuće u gradu Caracalu.

Pokupio ju je stariji vozač, a djevojka je u četvrtak ujutro nekako uspjela uputiti tri telefonska poziva u kojima je policijskim službenicima detaljno opisala gdje je zatočena, no rumunjski šef policije nije ih shvatio ozbiljno.

- On dolazi, on dolazi - vikala je Alexandra u slušalicu, a onda se veza naglo prekinula.

Obitelj nesretne 15-godišnjakinje požalila se na neprofesionalnost i velike propuste koje je napravila policija, koja se pak pravda govoreći kako su "jednostavno imali poteškoća s lociranjem uređaja s kojeg je oteta zvala i njezinim pronalaženjem općenito".

Djevojku je vrlo vjerojatno ubio njezin otmičar - ljudski ostaci i nakit za koje se pretpostavlja da pripadaju upravo njoj pronađeni su u kući, a policija je u istoj uhitila 65-godišnjeg muškarca.

"Plavci" su njegovu kuću pretražili tek 19 sati nakon što je Alexandra uputila treći i posljednji poziv upomoć.

Analiza posmrtnih ostataka pokazat će je li isti otmičar ubio i 18-godišnju djevojku koja se vodi kao nestala još od travnja ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:43