NALAZILA SE U KARANTENI

ONA JE NAJSTARIJA OSOBA KOJA JE PREŽIVJELA KORONU U ČILEU: 111-godišnjakinja iz doma za umirovljenike pobjedila je virus

 
 Facebook / Senama Gobierno de Chile

Stojedanaestogodišnjakinja postala je najstarija osoba koja je preživjela koronavirus u Čileu, prema podacima Nacionalnog centra za starije osobe (SENAMA) te južnoameričke zemlje.

Juana Zuniga, koja će imati 112 godina u srpnju, jedna je do 25 osoba zaraženih covidom-19 u domu za umirovljenike u Santiagu, navodi SENAMA.

Ona živi u domu od 2014., a u karanteni je provela 28 dana. Kada se 10. svibnja i službeno oporavila postala je najstarija osoba u Čileu koja je preživjela bolest koji uzrokuje koronavirus.

Dužnosnik SENAME, zadužen za epidemiju covida-19 je istaknuo da su u ustanovi smanjili broj korisnika. Brigu o nekima su preuzeli članovi obitelji, a neki su premješteni unutar doma, pa je Juanita imala bolje uvjete uspješno prebroditi 28 dana karantene, objasnio je.

Čile je u srijedu produžio karantenu za veći dio Santiaga do 5. lipnja. Zemlja bilježi 4328 novooboljelih u 24 sata te ukupno ima 82.289 oboljelih, čime je ta zemlja treća u Latinskoj Americi nakon Brazila i Perua.

U Čileu je umrla 841 osoba zaražena koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 02:33