PREDSJEDNIK SRBIJE

'Oni se time ponose, a mi to ne razumijemo, ali ma koliko teško to Hrvatima bilo za čuti, a nekim Srbima još i teže, mi samo združeni možemo opstati'

 Axel Schmidt / REUTERS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom komemoracije u Bleiburgu da Srbi i Hrvati mogu samo združeni i kroz suradnju opstati, ma koliko mnogim Hrvatima bilo teško tako nešto čuti, a nekim Srbima - još teže, naglasivši da ovo nije ni prvi ni posljednji skup u Bleiburgu, pišu Večernje novosti.

- Ni prvi, ni posljednji put… Svake godine će se oni okupljati, oni se time ponose, mi to ne razumijemo, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Dodao je kako pojedinci žive u razdobljima otprije pet, deset ili 50 godina te ne razumiju da se svijet mijenja i što će se sve promijeniti.

- Neki ne razumiju da će Srbi i Hrvati živjeti u mnogo boljim odnosima, iako neki žele upravo obrnuto, rekao je Vučić i dodao da smo i jedni i drugi mali i ‘nestajemo’.

- Samo združeni možemo opstati i ostati, iako je to mnogim Hrvatima teško čuti, a nekim Srbima još teže.

Spomenuo je i konkretne brojke. Podsjetio je da danas u BiH ima oko 320.000 Hrvata u odnosu na dvostruko veću brojku (oko 760.000) prije rata. Upozorio je da se to dogodilo u samo 25 godina te da isti problemi zahvaćaju Srbe i muslimane, pišu Večernje novosti.

- Kod svih je pad, prazne se ovi prostori i zato se zalažem za makroekonomsku uniju. Bez granica, sa sličnim porezima, da sve ide bez barijera. Tako će biti više posla i više budućnosti za sve. Ako to ljudi shvate, imat ćemo šansu, ako ne - ništa, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2021 15:50