POGLEDAJTE VIDEO

Opća panika u Kazanju: Nad ruskim gradom nadvila se ‘nuklearna gljiva‘, stanovnici prestravljeni!

Stanovnici Kazanja naveli su da su u srijedu navečer primijetili ovaj misteriozni oblak

Oblak

 /Twitter

Prestravljeni stanovnici Kazanja, petog po veličini grada u Rusiji, oglasili su se društvenim mrežama kako bi podijelili slike i videosnimke oblaka koji nalikuje ‘nuklearnoj gljivi‘, izvijestili su lokalni mediji.

Stanovnici glavnog grada Republike Tatarstan naveli su da su u srijedu navečer primijetili ovaj misteriozni oblak koji nalikuje obliku koji nastane nakon nuklearne eksplozije.

Lokalna novinska kuća Vechernyaya Kazan kasnije je rekla da je u pitanju meteorološki fenomen ‘kumulonimbus‘ ili oblak nalik na nakovanj.

Kumulonimbus je gust, okomit oblak koji sadrži grmljavinsku oluju, formiran od toplog, vlažnog i nestabilnog zraka koji se diže što uzrokuje da se vrh oblaka spljošti i proširi u oblik nakovnja ili gljive.

NASA kaže da je veća vjerojatnost da će se ova vrsta oblaka formirati u tropskim geografskim širinama tijekom cijele godine i tijekom ljetne sezone na višim geografskim širinama.

Državna novinska agencija RIA Novosti intervjuirala je glasnogovornika Ministarstva ekologije i prirodnih resursa Republike Tatarstan i potvrdio da je u pitanju kumulonimbus. Pojasnio je da je sporna ‘gljiva‘ koji je uplašila stanovnike zapravo samo vrsta oblaka, prenosi Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:17