STRAŠNE PORUKE

Opet prijetnje bombama, meta su škole u Republici Srpskoj: ‘Naša misija je ubijati, svi ćete umrijeti‘

Pirotehničari pretražuju škole kojima su stigle prijeteće poruke što je prouzročilo prekid nastave za tisuće učenika

ilustrativna fotografija

 Miomir Jakovljevic/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Brojne škole u dijelu BiH koji je u sastavu entiteta Republike Srpske u srijedu su zatvorene nakon što su protekle noći primile prijetnje o postavljenim bombama, a policija je objavila da obavlja temeljite provjere škola.

Prijetnje bombama upućene su elektroničkom poštom na adrese škola od sjeverozapada do krajnjeg jugoistoka zemlje, odnosno od Bosanskog Novog preko Banje Luke pa sve do Trebinja, što je prouzročilo prekid nastave za tisuće učenika.

"Naša misija je ubijati" i "svi ćete umrijeti" dio je sadržaja prijetećih poruka napisanih ćirilicom.

Iz ministarstva unutarnjih poslova RS potvrdili su kako istražuju sve prijetnje, a pirotehničari pretražuju škole kojima su stigle prijeteće poruke.

"Škole neće biti otvorene dok god se protudiverzijski pregled ne završi, odnosno ne utvrdi da nema sigurnosnih prijetnji", naveli su u priopćenju.

Prošloga tjedna zbog sličnih prijetnji evakuirane su brojne škole u Sarajevu koje su također dobile bomaške prijetnje elektroničkom poštom.

Ispostavilo se da su sve prijetnje bile lažne, a policija i dalje istražuje slučaj.

Utvrđeno je jedino kako su prijetnje upućene s ruske internetske domene, no stručnjaci upozoravaju kako to nije dostatan podatak za bilo kakve konačne zaključke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 08:40