NE MOŽE SE SUZDRŽATI

OPET SE JAVILA JASMILA ŽBANIĆ 'E pa i tebi lijep pozdrav: Marš kući!'

zagreb, 200406jasmila zbanicfoto biljana gaurina-mag-
 Biljana Gaurina / CROPIX

Nakon što je oštro napala premijera Zorana Milanovića poslije nedavnog posjeta Mostaru, redateljica Jasmila Žbanić se osvrnula i na posjetu turskog ministra vanjskih poslova Ahmeta Davutoglua Sarajevu, gdje se sastao s članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, piše Dnevni avaz.

- E pa Davutoglu i tebi lijep pozdrav: marš kući! - poručila je Jasmila Žbanić turskom ministru.

- I da ne bih u budućnosti svakog pojedinačno spominjala: svi predstavnici stranih zemalja koji se ne sastanu s demonstrantima nego daju podršku korumpiranim političarima smatram neprijateljima progresa BiH! - napisala je redateljica na svom Facebooku.

Podsjetimo, prilikom posjeta premijera Milanovića Mostaru, gdje se sastao s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem oštro je reagirala te je osudila taj posjet.

- Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI !!!, kazala je Jasmila Žbanić u intervjuu za h-alter.org.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:15