ŠESTERO OZLIJEĐENIH

Opet tragedija u Rusiji, u urušavanju dvokatnice troje mrtvih zbog eksplozije plina

Pokrenut je kazneni postupak uz obrazloženje da služba održavanja zgrade nije ispunila sigurnosne zahtjeve
 Sputnik via AFP

Tri su osobe smrtno stradale, među njima i jedanaestogodišnja djevojčica, nakon što je u subotu ujutro eksplozija plina prouzročila djelomično urušavanje dvokatnice u ruskom mjestu Solidarnost, rekao je načelnik regije Lipetsk Igor Artamonov.

Videosnimke pokazuju velika strukturna oštećenja zgrade u Solidarnosti, selu koje se nalazi 400 km južno od Moskve. Spasilačke ekipe nastoje raščistiti ruševine.

U eksploziji je ozlijeđeno šest osoba od kojih je pet hospitalizirano, rekao je šef lokalnog ministarstva za hitne slučajeve Vasilij Razmunov.

Eksplozija plina koja se dogodila u središnjem dijelu zgrade rezultirala je njezinim urušavanjem, objavila je regionalna podružnica ruskog Istražnog povjerenstva.

Pokrenut je kazneni postupak uz obrazloženje da služba održavanja zgrade nije ispunila sigurnosne zahtjeve. U zgradi je navodno u trenutku eksplozije bilo 25 stanara.

Eksplozije plina relativno su česte u Rusiji zbog zastarjele infrastrukture i manjkavih sigurnosnih propisa.

Ranije ovoga tjedna od posljedica eksplozije u deveterokatnici smrtno su stradale dvije osobe, a prošli je tjedan u eksploziji u neboderu blizu Moskve u eksploziji poginulo sedam stanara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:17