PROSVJEDI U BEOGRADU

Oporbena političarka koja štrajka glađu: ‘Policija je okretala glavu, nisu mi dali ni da uđem po lijek‘

Tek kad su brojni građani počeli vikati ‘otvaraj vrata‘, pustili su me da uđem. Najbestidnije lice ovog režima ikad, rekla je

Marinika Tepić

 Oliver Bunic/AFP

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) i nositeljica izborne liste Srbije protiv nasilje (SPN), Marinika Tepić, koja već danima štrajka glađu, izjavila je kako joj policija u nedjelju navečer pola sata nije dala da uđe po lijek u zgradu Republičke Izborne Komisije (RIK) nakon što se obratila prosvjednicima.

- Potpuno je nevjerojatno i sramotno što me kao narodnu izaslanicu koja sedmi dan štrajka glađu u RIK-u zbog izborne krađe pola sata policija držala pred zaključanim vratima tako da se ne mogu vratiti i doći do lijekova. Policija je držala zaključana vrata i okretala glavu čak i dok sam im pokazivala braunilu u ruci zbog svakodnevnih infuzija. Tek nakon pola sata stajanja ispred vrata RIK-a gdje ‘živim‘ već sedam dana, kad su brojni građani počeli vikati ‘otvaraj vrata‘, pustili su me da uđem. Najbestidnije lice ovog režima ikad - izjavila je Marinika Tepić za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:01