VELIKI POŽAR U IZRAELU

OPREZ, UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE! 40 zatvorskih čuvara izgorjelo u autobusu!

Firefighters try to prevent a widfire from reaching the town of Tirat Hacarmel, northern Israel, Thursday, Dec. 2, 2010. A massive forest fire that scorched part of northern Israel killed scores of people Thursday, officials said. Fire officials said the blaze, which torched some 800 acres (325 hectares), remained out of control as nightfall arrived. (AP Photo/Dan Balilty)
 AP

U velikom šumskom požaru koji hara Izraelom izgorjelo je 40 zatvorskih čuvara koji su se autobusom kretali prema zatvoru Damon kako bi pomogli evakuirati zatvorenike.

Autobus, s preko 50 putnika, našao se u vatrenom obruču, koji se brzo širio potpomognut vjetrom. Iz policije tvrde da su u početku mogli komunicirati s ljudima na busu, no ubrzo su izgubili signal.

UPOZORENJE: Fotografije su uznemirujućeg sadržaja!

Nesreća se dogodila u planinama Carmel, u blizini grada Haife na sjeveru zemlje, gdje se na stotine vatrogasaca od danas u podne bori s velikim požarom.

Prema riječima glasnogovornika vatrogasaca, čuvari nisu radili u spomenutom zatvoru, već su na zadatak krenuli kao ispomoć. Također, glasnogovornik je izjavio da vatrena stihija guta sve pred sobom brzinom od 1500 metara u tri minute.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u pomoć je pozvao Grčku, Italiju, Cipar i Rusiju.

"Ovo je katastrofa neviđenih razmjera", rekao je izraelski premijer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:35