MAFIJAŠI SE ISPRIČALI

‘Oprostite, greškom smo ubili vašeg sina i tijelo mu rastopili u kiselini. Evo vam 60.000 eura i stan‘

Ponudili su Giacciovoj obitelji svaki po 30.000 eura, a Cammarota je dodao i stan za koji tvrdi da vrijedi 120.000 eura

Giulio Giaccio 

 Gb/Zuma Press/Profimedia/Gb/zuma Press/profimedia

Mafijaški šefovi u Napulju ponudili su novčanu odštetu roditeljima čijeg su sina ubili, navodno greškom, nakon čega su njegovo tijelo rastopili u kiselini.

Ponudu od 60.000 eura i stan dali su Salvatore Cammarota i Carlo Nappi, čije suđenje uskoro počinje za ubojstvo Giulia Giacca 2000. godine. Zube su mu razbili čekićem, a tijelo otopili u kiselini kako bi prikrili zločin, piše The Times.

Slučaj je godinama bio neriješen, a razriješen je kada je jedan odmetnik iz mafijaškog klana Polverino optužio Cammarotu (56) i Nappija (64) da su naručili ubojstvo, tvrdeći da su pogriješili identitet čovjeka kojeg su ubili.

- Tražili su čovjeka koji se zove Salvatore, koji je optužen da je imao aferu s Cammarotijevom nećakinjom, koja je bila partnerica jednog člana mafijaškog klana. Rečeno im je da će on biti na određenom mjestu u određeno vrijeme, rekao je odvjetnik Alessandro Motta koji zastupa obitelj žrtve.

Mafijaški šefovi su poslali ubojice odjevene u policajce. Oni su naredili muškarcu da uđe u njihov auto, no Giacca su ulovili greškom. Posljednje što im je rekao je bilo: ‘Policajče, pogriješili ste, ja sam iz dobre obitelji‘, a zatim su mu pucali u glavu.

Kad su krvavo tijelo odvezli Cammarotu, on ga je izvukao iz automobila i izudarao, a zatim su mu razbili i zube kako ne bi ostali dokazi. Tijelo su mu rastopili u kiselini, a ostatke su bacili u nerazvijenom području na rubu Napulja, piše The Times.

Bivši član mafije Roberto Perrone rekao je policiji da je bio ‘najmračniji trenutak njegove kriminalne karijere‘ kada su shvatili da su ubili pogrešnog čovjeka. Giacco (26) uopće nije imao kriminalnu prošlost.

Uoči suđenja, Cammarota i Nappi su ponudili Giacciovoj obitelji svaki po 30.000 eura, a Cammarota je tome dodao i stan za koji tvrdi da vrijedi 120.000 eura.

- Prema talijanskom zakonu, moguće je dobiti samo trećinu kazne ako za zločin platite odštetu, objašnjava odvjetnik Motta.

Obitelj je njihovu ponudu glatko odbila.

- Žele najstrožu kaznu za počinitelje ovog strašnog zločina, posebice zbog toga što nikad nisu dobili tijelo svoga sina, dodaje Motta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:31