CURE SNIMKE KAOSA

Opsadno stanje na sjeveru Kavkaza, puca se po ulicama, oglasio se FSB: ‘Traje protuteroristička operacija‘

Operacija je započela u večernjim satima u gradu Karabulaku u Ingušetiji

Navodna protuteroristička operacija u Karabulaku

 Screenshot/X

Ruske državne novinske agencije izvještavaju o pokretanju protuterorističke operacije u gradu Karabulak u Ingušetiji, na sjevernom Kavkazu. O početku operacije u subotu je izvijestio regionalni krizni centar u priopćenju.

"Odlučeno je da se protuteroristička operacija izvede u gradu Karabulak u Republici Ingušetiji od 19.30 sati 2. ožujka 2024. godine", navodi se u priopćenju te se dodaje da se u zoni operacije nalaze četiri ulice, javlja TASS.

Militanti u Karabulaku, kada su ih pokušali uhititi, otvorili su vatru na snage reda, policajci su ušli u bitku s kriminalcima, izvijestila je tiskovna služba Nacionalnog odbora za borbu protiv terorizma (NAC), javlja agencija RIA Novosti.

"Kada su ih pokušali uhititi, otvorili su vatru na snage reda. Policijski službenici koji su stigli na mjesto događaja započeli su sukob s kriminalcima", stoji u izvješću.

Stanovnici u Karabulaku, u blizini područja gdje su otkriveni teroristi, evakuirani su i situacija je pod kontrolom, izvijestio je NAC.

Regionalni operativni stožer izvijestio je da je u subotu navečer uveden režim CTO (režim protuterorističke operacije) u dijelu grada Karabulak u Ingušetiji.

"U cilju suzbijanja terorističkih akata i zločina terorističke prirode, šef ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) za Republiku Ingušetiju, pukovnik M. Ševljakov, odlučio je provesti protuterorističku operaciju na području grada Karabulaka od 2. ožujka 2024. u 19:30 sati", stoji u priopćenju, kako prenose RIA Novosti.

Snimke iz Karabulaka već kruže društvenim mrežama, a neki korisnici X-a, bivšeg Twittera, navode da ruske specijalne snage provode borbenu operaciju uništavanja ISIS-a u Ingušetiji te da se čuje pucnjava po ulicama, no ove se informacije ne mogu se neovisno provjeriti, a službene informacije o kojim se točno militantima radi za sada nema.

Ingušetija je nestabilna autonomna republika u sastavu Ruske Federacije. Na zapadu graniči s ruskom republikom Sjevernom Osetijom, na istoku sa Čečenijom, a na jugu s Gruzijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:16