NIZ KAZNENIH DJELA

Optužen mladić (20) koji je noseći samostrel na Božić upao na posjed dvorca Windsor

Jaswant Singh Chail tereti se da je namjeravao ozlijediti ili uznemiriti kraljicu Elizabetu II. Prijeti mu zatvorska kazna

Kraljica Elizabeta II.

 Steve Parsons/POOL/AFP

Metropolitanska policija u utorak je izvijestila kako je podignuta optužnica protiv muškarca koji je prošle godine u dvorcu Windsor na sam Božić namjeravao ozlijediti ili uznemiriti kraljicu Elizabetu II.

Policajci su tad pozvani na intervenciju oko 8.30 sati, a muškarac je nedugo poslije uhićen u dvorcu, piše Sky News.

Jaswant Singh Chail (20) iz Southamptona u utorak je optužen za prijetnje ubojstvom i posjedovanje oružja te prekršaj prema zakonu o izdaji iz 1842. godine. Prema spomenutom zakonu, kaznenim djelom smatra se napad na kraljicu ili posjedovanje oružja u njezinoj nazočnosti s namjerom ozljeđivanja, uznemiravanja ili narušavanja mira.

Godine 1981. Marcus Sarjeant osuđen je na pet godina zatvora prema ovom Zakonu o izdaji nakon što je ispalio ćorke prema kraljici dok se ona vozila kroz London tijekom parade Trooping the Color 1981.

The Sun piše kako je Jaswant Singh Chail na Božić navodno upao na posjed dvorca Windsor noseći samostrel.

Nick Price, voditelj Odjela za poseban kriminal i borbu protiv terorizma (CPS), rekao je:

- CPS je ovlastio gradsku policiju da optuži Jaswata Singha Chaila za kaznena djela nakon što je uhićen na području dvorca Windsor 25. prosinca 2021. noseći samostrel. Ova odluka donesena je nakon istrage koju je provelo Zapovjedništvo za borbu protiv terorizma.

Optuženik se trenutačno nalazi u pritvoru, a pred Prekršajnim sudom u Westminsteru trebao bi se pojaviti u srijedu, 17. kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:37