AMERIČKI PREDSJEDNIK NIŽE SKANDALE

OPTUŽILA TRUMPA DA JU JE NAPAO U DJEČJOJ SOBI! 'Dirao me preko suknje koju je zatim podigao, gurnuo prst do mojih gaćica te me dirao po vagini'

 REUTERS

Skandal sa seksualnim zlostavljanjem žena zakotrljao se iz Hollywooda i uzdrmao cijeli svijet.

No, sve je više onih koji kao razlog ovog hvale vrijednog napada na seksualne predatore ne vide u producentu Harveyju Weinsteinu (on je, kažu, samo povod), već u američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Tijekom kampanje objavljen je njegov citat: “Kad si moćan, nemaš problema, čim dođeš do zgodne žene odmah je primi za međunožje”. Trump je unatoč tome pobijedio i dobio značajan postotak ženskih glasova, ali je upalio iskru koja se pretvorila u plamen koji izbacuje zastupnike iz Kongresa, ministre iz vlade.

Žene su, bijesne što u Bijeloj kući sjedi tip koji je priznao da seksualno zlostavljanje smatra normalnim, progovorile. Michelle Ruiz u Vogue piše: “Predsjednik Kongresa Paul Ryan je rekao kako nećemo tolerirati takvo ponašanje. Osim, čini se, u slučaju predsjednika Trumpa”. I sve ih više traži da odgovara i Trump.

Posebno nakon što se pojavila nova snimka gdje detaljno opisuje svoje nasilničko ponašanje prema ženama. Dr. Lance Dodes, bivši pomoćni profesor kliničke psihijatrije na Harvardu, iznio ju je za britanski Independent: “Riječ o osobi koja nema nikakvog obzira prema drugima i spremna je napraviti bilo što da se promovira”. A evo sad što su sve rekle žene:

“Bio je kao hobotnica, njegove su ruke bile svuda.”

Jessica Leeds je tada, 1980-ih, imala 38 godina. Tvrdi kako ju je Trump dirao po grudima i pokušavao zagurati ruku pod njezinu suknju. Sve se to zbivalo u kabini zrakoplova, jasno prve klase.

“Gurnuo me uza zid, prepipavao me pokušavajući podići haljinu.”

Jill Hart je tada, 1993. godine, bila u ranim 30-im i radila je s Trumpom, a napad se dogodio u njegovom omiljenom odmaralištu Mar-a-Lago i to u dječjoj sobi.

“Prvo je spustio ruku na moje krilo pa me dirao preko suknje koju je zatim podigao, gurnuo prst do mojih gaćica te me dirao po vagini.”

Kristen Anderson je početkom 1990-ih imala nešto više od 20 godina i bila je s društvom u kojem bio i Trump u noćnom China clubu na Mahnattanu.

“Pružio je ruku da me pozdravi, a onda me privukao i na silu pokušao poljubiti, pred svima.”

Cathy Heller je 1997. godine došla u Mar-a-Lago na brunch za Majčin dan.

“Sjećam se da sam se počela izuzetno brzo oblačiti jer sam shvatila - dragi Bože, pa u garderobi je muškarac.”

Mariah Billardo je 1997. imala 18 godina i nastupala je na izboru za tinejdžersku Miss Amerike. Tvrdi da je Trump ulazio u garderobu nenajavljen te ih promatrao dok su bile gole.

“Iznenada sam osjetila da me zgrabio s leđa za stražnjicu i počelo gurati naprijed natrag.”

Melinda McGillivray je 2003. godine došla u Mar-a-Lago na koncert Raya Charlesa. Bila je gužva, a kad se okrenula, vidjela je Trumpa.

“Pomislila sam - želi me zagrliti, ali on je tada gurnuo svoje lice na moje i počeo me ljubiti.”

Jennifer Murphy je imala 26 godina kad je 2005. došla na razgovor za sudjelovanje u poznatoj emisiji “The Apprentice” (Pomoćnik). Sve se dogodilo nakon razgovora kad ju je Trump dopratio do lifta. šla

“Tijekom razgovora sam se na čas okrenula, a on se u trenutku našao do mene i ugurao mi jezik u grlo”.

Natasha Stoynoff je 2005. došla je Mar-a-Lago intervjuirati Trumpa.

“Kad sam okrenula lice i odbila ga, krenuo je za mnom i pitao: “Koliko tražiš?” Zatim mi je ponudio 10.000 dolara i pravo da koristim njegov privatni zrakoplov ako pristanem otići u njegovu sobu.”

Jessica Drake je 2006. imala 32 godine i došla je s dvije prijateljice na golf-turnir.

“U njegovom uredu u New Yorku, poljubio me u usta. Kasnije sam bila pozvana na večeru u Beverly Hills hotel da bi me odveli u njegov privatni bungalov. Čim sam ušla, on se bacio na mene, počeo me ljubiti, dirati po grudima i genitalijama.”

Summer Zervos je sudjelovala u petoj sezoni “The Apprentice”, a sve se ovo zbivalo 2007. godine.

“Vjerojatno ne želi da o tome pričam, ali cijelo me to vrijeme stalno primao za stražnjicu i pozivao u svoju hotelsku sobu.”

Cassandra Searles je 2013. godina kao 24-godišnjakinja sudjelovala u natjecanju za Miss Amerike. Upravo je to natjecanje često spominjano kao mjesto na kojem je seksualno zlostavljanje bilo rašireno, ali djevojke su se bojale progovoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:50