URNEBESAN VIDEO

Orbán i Vučić igrali partiju bilijara, Vučić uzeo štap, pokušao trik, a onda se propisno osramotio: ‘Gubi sve...‘

Stavljanje štapa iza leđa u biljarskim se krugovima smatra nespretnim potezom. Neki ga stručnjaci izbjegavaju, a drugi jednostavno odigraju slabijom rukom

Viktor Orban i Aleksandar Vučić tijekom partije biljara

 Screenshot/Twitter

Mađarski premijer Viktor Orbán i njegov ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó u subotu su se u Beogradu su sastali s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Prijateljstva se dugo i pažljivo grade, učvršćuju se i jačaju u teškim vremenima, a ona prava su dragocjena baš zato što su izuzetno rijetka, pogotovo u politici i naročito u današnje vrijeme - napisao je Vučić na društvenoj mreži Instagram te priložio nekoliko fotografija s Orbánom i Szijjártóm.

Srpski je predsjednik ustvrdio da je mađarskim premijerom i ministrom vanjskih poslova razgovarao "o razvoju geopolitičke situacije, procjenama, planovima, novim projektima i suradnji te o budućnosti".ž

- Uvijek odgovorno, ozbiljno, iskreno, uz poštovanje i povjerenje - dodao je Vučić.

Orbán je u Beograd stigao iz Bruxellesa, gdje je nazočio sastanku Europske komisije.

- Nakon Bruxellesa, dašak svježeg zraka u Beogradu. Odnosi Mađarske i Srbije nikad nisu bili bolji. Hvala ti, Aleksandre Vučiću za partiju biljara i prijateljstvo - napisao je Orbán na svome profilu na društvenoj mreži Twitter te priložio fotografiju njega i Vučića za biljarskim stolom.

Vučić je kasnije na svome Instagram profilu napisao da je sastanak njega i Orbána trajao tri i pol sata te da su na njemu pretresli sva strateška pitanja suradnje Srbije i Mađarske.

- Ponosan na prijateljstvo Srba i Mađara i zahvalan Viktoru Orbánu što je uložio mnogo truda i energije da to prijateljstvo bude suštinsko i iskreno - dodao je srpski predsjednik.

Kako je rekao Vučić, biljar su odigrali nakon sastanka.

Na društvenim se mrežama pojavio i video s te navodne partije biljara između Orbána i Vučića u kojem se može vidjeti da je srpski predsjednik u jednom trenutku štap stavio iza leđa, zasjeo na stol te tako pokušao plavu kuglu pospremiti u rupu. Nažalost, promašio je.

Stavljanje štapa iza leđa u biljarskim se krugovima smatra razmetljivim i nespretnim potezom. Neki ga stručnjaci izbjegavaju, a drugi u takvim situacijama odigraju slabijom rukom. Stavljanje štapa iza leđa postalo je popularno krajem 1970-ih godina, a postoje i neki dokumenti koji sugeriraju da se prvi puta pojavio početkom 18. stoljeća.

Moguće je da je Vučić taj trik izveo samo za kamere jer se može vidjeti da je Orbán na svome Twitter profilu objavio fotografiju koja je snimljena tijekom tog razmetljivog poteza srpskog predsjednika. ‘Gubi sve sjeverno od Dunava!‘, napisao je korisnik koji je podijelio video na Twitteru.

Predstojnik Ureda mađarskog premijera ranije je rekao da će Orbán i Vučić u Beogradu razgovarati o europska integracija Srbije i Zapadnog Balkana, kontinuiranom razvoju mađarsko-srpskih bilateralnih odnosa te mogućnosti promocije primirja i mirovnih pregovora u rusko-ukrajinskom ratu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:32