PREMIJER U PROBLEMU

ORBAN NAKON DUGO VREMENA U DEFANZIVI Mađarska javnost u šoku nakon što je razotkriveno na čiji je račun putovao na razne nogometne utakmice

 
 Profimedia, UPPA News

Mađarski premijer Viktor Orban bio je u defanzivi u četvrtak nakon što su novinari otkrili da je putovao luksuznim zrakoplovom na nogometnu utakmicu na poziv oligarha.

Po istražiteljskoj stranici Atlatszo.hu, čelnik je u najmanje tri navrata putovao privatnim zrakoplovom tipa Bombardier Global 6000 u Rusiju na utakmice Svjetskog prvenstva, potom u Bugarsku da vidi mađarski klub Vidi u srpnju. Sat leta procijenjen je na pet do deset tisuća eura na toj stranici.

Glasnogovornik šefa vlade Bertalan Havasi potvrdio je da Orban redovito prisustvuje nogometnim utakmicama na poziv mađarskog poslovnog čovjeka Istvana Garancsija, ističući da prijevozna sredstva koja mu Garancsi stavlja na raspolaganje ne stoje "ni forintu" poreznog obveznika.

Aktivnosti Garancscija koji se obogatio ugovorima u javnom sektoru dovele su oporbenu stranku zelenih Dialogue for Hungary do iznošenja sumnje u "korupciju". Ona je najavila ulaganje žalbe te zatražila od parlamentarnog povjerenstva istragu o financijskim interesima Orbana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:51