DOSTA MU JE SVEGA

Orban potpuno poludio, lijepio isječke Johna Travolte, pa snimio video: ‘Sve ovdje zanima samo jedna stvar!‘

‘Traže milijarde eura da pokriju povećanje plaća birokratima u Bruxellesu‘, poručio je, između ostalog, mađarski premijer

Viktor Orban

 Marco Bertorello/Afp/Profimedia/Marco Bertorello/afp/profimedia

Mađarski premijer Viktor Orban uputio je Europskoj uniji oštru poruku preko društvenih mreža koja će zasigurno odjeknuti u briselskim hodnicima.

- Evo me u Bruxellesu gdje uskoro počinje summit premijera. Svi se ovdje pitaju samo jedno pitanje. Gdje je novac? Obzirom da je Europska komisija predstavila amandmane oko budžeta, tražeći od država članica da plate još nekoliko stotina milijardi eura, postavlja se pitanje: Kako je do ove situacije uopće došlo? Kako se Europska unija uopće dovela do ruba bankrota? - pita se Orban.

Mađarski premijer također je istaknuo kako se od zemalja članica želi zatražiti 50 milijardi eura za Ukrajinu.

- Od nas žele više novca za migracije, ali ne za jačanje granica, već za dovođenje migranata. Nisu zaboravili ni na sebe. Traže milijarde eura da pokriju povećanje plaća birokratima u Bruxellesu - poručio je, između ostalog, mađarski premijer.

Kako bi dodatno začinio poruku, Orban je oko ovog pitanja postao i poznati meme s Johnom Travoltom iz filma ‘Pakleni šund‘ koji je izazvao lavinu reakcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:12