CIRKUS U SRBIJI

Organizator napada na Kosovu pušten iz pritvora: ‘Jedan čovjek je ovdje i palikuća i vatrogasac, a cijenu ćemo svi platiti...‘

Privremeno su mu oduzete i putne isprave, a ako prekrši mjere zabrane i obveze, bit će mu određen pritvor...

Milan Radoičić

 Screenshot/

Milan Radoičić je danas pušten iz pritvora, javlja Nova.rs.

Podsjetimo, policija je u utorak u Beogradu privela donedavnog čelnika Srpske liste s Kosova Milana Radoičića, koji je preuzeo odgovornost za organiziranje paravojne skupine na kosovskom sjeveru, kada su u sukobu ubijeni jedan kosovski policajac i trojica Srba.

image

Milan Radoičić

Andrej Isakovic/Afp

Radoičić je iz pritvora pušten manje od 24 sata nakon što je MUP Srbije priopćio da je uhićen i da će ga zadržati 48 sati.

Sudac Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja odbio prijedlog Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bijega.

Odvjetnik Ivan Ninić je rekao da je Radoićićevo puštanje iz pritvora pokazatelj da predsjednik Srbije upravlja cijelim procesom.

- Samo je jedan čovjek ovdje istovremeno: režiser, scenarist, kostimograf, palikuća i vatrogasac. Ostali su lutke na koncu i topovsko meso. Reality je njegov, a cijenu ćemo svi mi platiti, posebno Srbi na sjeveru Kosova. Zapad i EU sve toleriraju, jer im baš takav treba! ‘Aca Srbin 5:0′, napisao je Ninić na društvenoj mreži X (bivši Twitter).

Nova.rs piše i da je Radoičiću određena mjera zabrane napuštanja boravišta pa tako bez odobrenja ne smije napustiti terotorij Republike Srbije te mu je zabranjen odlazak na terotorij Kosova i Metohije. Svakog 1. i 15. u mjesecu se mora javiti nadležnoj policijskoj postaji. Privremeno su mu oduzete i putne isprave, a ako prekrši mjere zabrane i obveze, bit će mu određen pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 18:39