IZNUĐIVALI MITO

Osam mjeseci vodili lažnu policijsku postaju 500 m od pravih policajaca: Na kraju pali zbog jednog detalja

Ljudima iz ruralnih područja plaćali su dnevnicu od oko 5 funti da se pretvaraju da su drugi policajci koji rade u njihovoj postaji

Lažni policajci u Indiji

 Screenshot Twitter

Jedna banda u Indiji vodila je lažnu policijsku postaju punih osam mjeseci kako bi preko nje iznuđivala mito od lokalnog stanovništva, izvijestila je prava tamošnja policija.

Lažna grupa sastojala se od šestero ljudi u lažnim uniformama koji su djelovali iz hotela u gradu Banka, a koji se nalazio samo 500 metara od prave policijske postaje.

‘Policajci‘ su rekli mještanima da će oni pisati kaznene prijave, podnositi zahtjeve za socijalni smještaj, pa da im čak mogu osigurati i posao u policiji, a za takve ‘usluge‘ zahtijevali su isplate između jedne i više od 10 funti.

Također su plaćali ljudima iz pretežno ruralnih područja dnevnicu od oko 5 funti da se pretvaraju da su drugi policajci koji rade u njihovoj postaji.

Banda je uhvaćena početkom ovog tjedna nakon što je pravi policajac uočio da jedan od lažnih policajaca nosi nestandardni pištolj.

Shambhu Yadav, koji vodi stvarnu policijsku postaju u Banki, rekao je da je zaustavio Anitu Devi Murmu (25) i ‘kolegu‘ Aakasha Kumara Manjhija (27) dok su se vraćali u hotel s mjesta gdje se gradio trgovački centar.

Yadav je rekao da su maltretirali vlasnike trgovina na lokaciji koju je financirala vlada, govoreći im da se jave u lokalnu policijsku postaju kako bi im se dodijelila imovina.

image

Pravi policajac

Screenshot Twitter

Kad ih je Yadav počeo ispitivati gdje su stacionirani u gradu, počeli su izbjegavati odgovor na to pitanje pa ih je odveo na daljnje ispitivanje. Tada su priznali da djeluju iz ‘postaje‘ u blizini. Policija je zatim pretresla hotel i uhitila još tri osobe: Ramesha Kumara, Wakila Kumara i Julie Kumari Manjhi.

Za šestim osumnjičenikom, koji slovi za vođu bande, Bolom Yadavom, koji nema nikakve veze sa stvarnim šefom policije iako dijele isto prezime, još uvijek se traga. Uhićeni članovi bande zanijekali su nedjelo rekavši da su mislili da imaju stvarne poslove u policiji.

image

Lažni policajci u Indiji

Screenshot Twitter

Ali službenici koji su izvršili raciju u njihovoj ‘postaji‘ pronašli su 40 elektronskih kartica korištenih za prijavu i 500 zahtjeva za socijalni smještaj koji nisu bili dobro ispunjeni.

"Čuli smo za slučajeve lažnih policajaca i lažnih istražitelja. Ovo je prvi put da čujemo za lažnu policijsku postaju", rekao je jedan pravi policajac lokalnim medijima.

Inače je korupcija u Indiji uobičajena, pa čak i pravi pripadnici policije i oružanih snaga traže novac za obavljanje svojih dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:37