SRETAN KRAJ

Oslobođeni pilot i dvojica radnika koji su oteti u Papui Novoj Gvineji: ‘Moramo stati na kraj domaćim teroristima‘

Oružana skupina koja je otela trojicu radnika tražila je otkupninu, rekla je policija

Vojska na Papui Novoj Gvineji (ilustracija)

 Handout/Afp

Australski pilot i dvoje lokalnih radnika oslobođeni su nakon što su oteti u zabačenim brdima Papue Nove Gvineje, objavila je policija u priopćenju u ponedjeljak poslijepodne.

Pilot helikoptera i putnici sletjeli su kod udaljenog telekomunikacijskog objekta u blizini planine Sisa u pokrajini Hela nakon čega ih je oružana skupina otela u ponedjeljak popodne, rekao je viši dužnosnik papuanske policije David Manning u priopćenju.

"Pregovori s počiniteljima su u tijeku i policija im se približava", naveo je u priopćenju, no ubrzo je stigla vijest o oslobađanju.

Nakon munjevitog raspoređivanja snaga sigurnosti australski pilot i dvojica podizvođača su oslobođeni te prilikom otmice nisu zadobili nikakve ozljede.

Manning je rekao da je policiji bilo odobreno korištenje smrtonosne sile protiv otmičara.

- Oružana skupina koja je otela trojicu radnika tražila je otkupninu, rekao je Manning.

Dodao je da je u tijeku potraga za otmičarima.

- Našoj zemlji je dosta ovih domaćih terorista koji potkopavaju sigurnost naše zemlje. Građani se ne mogu slobodno šetati u svojoj domovini. Kriminalci će biti uhvaćeni ili će poginuti tijekom potrage, rekao je.

Trojac je otet u istoj pokrajini gdje su prije gotovo točno godinu dana oteti australski arheolog i dvoje papuanskih istraživača nakon čega su bili zadržani više od tjedan dana dok za njih nije plaćena otkupnina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:57