PIŠE INOSLAV BEŠKER

Osobni Papin liječnik umro od korone, poglavar Katoličke crkve najavio da će se cijepiti

Postoji samoubilački negacionizam koji ne znam objasniti, ali danas se treba vakcinirati, poručuje poglavar Katoličke crkve
 Handout/AFP

Fabrizio Soccorsi (78), osobni liječnik pape Frane, umro je danas u sveučilišnoj poliklinici Gemelli u Rimu od plućnih komplikacija uslijed infekcije covidom-19.

Profesor Soccorsi, koji je predavao baš imunologiju, hospitaliziran je u prosincu, pogođen rakom, ali nije stigao umrijeti od njega. Pomeo ga je koronavirus.

Vatikan je ozbiljno shvatio covid-19. U intervjuu koji će Mediaset emitirati u nedjelju, Papa je najavio da će se svakako cijepiti protiv covida-19.

„Vjerujem etički da svi moraju dobiti vakcinu, da je to etička opcija, jer riskiraš zdravlje, život, ali riskiraš i život drugih“, rekao je poglavar Katoličke crkve.

Spomenuvši koliko je naša generacija bila ustrašena poliomijelitisom i koliko nam je olakšanje donijelo cjepivo, zatim kako smo odrasli u sjeni drugih cjepiva, protiv ospica, tuberkuloze, difterije, šarlaha, sve smrtonosnih bolesti u svoja doba, Papa se pita zašto netko kaže: „ne, vakcina je opasna“.

„Postoji samoubilački negacionizam koji ne znam objasniti, ali danas se treba vakcinirati“, poručuje poglavar Katoličke crkve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:07