PEGLANJE IMIDŽA

Osramoćeni kralj snimljen kako mete podove u zloglasnom zatvoru u koji je strpao ljubavnicu

Njegova partnerica Sineenat se pojavljuje u dokumentarcu nakon što je posljednjih mjeseci prošla pravu dramu u kraljevskom okruženju
Tajlandski kralj Rama X
 PBS/Facebook

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn, poznatiji kao Rama X, viđen je kako sa svojom 35-godišnjom kraljevom partnericom Sineenat Wongvajirapakadi mete podove u zloglasnom zatvoru Bangkok Hill, a to je radio zbog snimanja dokumentarca o tom zatvoru za televizijsku kuću ThaiPBS.

Još 2019. godine Sineenat su oduzete sve titule kraljeve partnerice. Pričalo se da je Sineenat dugogodišnja ljubavnica tajlandskog kralja, a kralj Rama X je šokirao javnost kad je objavio da je Sineenat smijenjena i da su joj oduzete sve titule jer se urotila protiv kraljice.

Sineenat Wongvajirapakdi prva je osoba koja je imala titulu službene kraljeve partnerice još od 1921. godine. Dobila ju je samo dva mjeseca nakon što je tajlandski kralj Vajiralongkorn oženio kraljicu Suthidu, svoju četvrtu suprugu.

Nakon što su joj oduzete titule, Sineenat je zatvorena u Lard Yao zatvoru u kojem je snimljena s Ramom X kako metu podove. U kolovozu 2020. godine objavljena je vijest da je Sineenat oslobođena.

Lard Yao dio je zatvora Klong Prem koji je poznatiji pod imenom Bangkok Hilton koji mu je nadjenut prema istoimenoj TV seriji koja prikazuje surove uvjete tog tajlandskog zatvora, koji se zbog pretrpanosti i teških uvjeta smatra jednim od najstrašnijih zatvora na svijetu.

U dokumentarcu se tako može vidjeti kako kralj mete podove i pomaže zatvorenicima koji su oslobođeni. Mnogi su zatvorenici su u tom zatvoru završili zbog strogih zakona o lojalnosti kralju.

Sineenat se pojavljuje u dokumentarcu nakon što je posljednjih mjeseci prošla pravu dramu u kraljevskom okruženju.

Dospjela na naslovnice zbog fotografija

Naime, tijekom Božića dospjela je na naslovnice nakon što je tajlandski aktivist objavio 1400 njenih fotografija, među kojima su i one koje je prikazuju golu.

Pavin Chachavalpongpun, istaknuti kritičar kraljevske obitelji koji živi u Japanu, kazao je za Daily Mail da su mu fotografije anonimno poslane na SD kartici u kolovozu, zajedno s pismom u kojem se tvrdi da su ukradene s njenog mobitela dok je bila u zatvoru.

Sumnja se da su fotografije dostavili protivnici Sineenat, a vrlo vjerojatno se radi o saveznicima kraljeve žene Suthide koja je htjela sabotirati povratak Sineenat na kraljevski dvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:17