IMAM 11 RAZLOGA...

Osramoćeni princ Andrew traži suđenje pred porotom, opet tvrdi da nije seksualno napao Virginiju Giuffre

Giuffre, također poznata kao Virginia Roberts, tvrdi da ju je vojvoda seksualno napao na tri različita mjesta između 2000. i 2002. godine

Princ Andrew

 John Thys/AFP

Princ Andrew, vojvoda od Yorka zatražio je suđenje pred porotom u građanskoj parnici koju je protiv njega pokrenula Virginia Giuffre koja ga optužuje da ju je seksualno iskoristio.

Giuffre, također poznata kao Virginia Roberts, tvrdi da ju je princ Andrew seksualno napao na tri različita mjesta između 2000. i 2002. godine.

Vojvoda je iznio 11 razloga zašto bi slučaj trebao biti odbačen, uključujući to da su Giuffreine tvrdnje "zabranjene doktrinom pristanka" i zbog "njezina vlastitog nezakonitog ponašanja".

U sudskom dokumentu u kojemu su navedeni njegovi razlozi zbog kojih je zatražio odbacivanje slučaja, Andrewovi odvjetnici su naveli da princ Andrew ovime zahtijeva suđenje pred porotom.

Giuffre optužuje Andrewa da ju je seksualno iskoristio dok je bila maloljetna i imala 17 godina u londonskom domu osramoćene pripadnice britanskog visokog društva Ghislaine Maxwell, u njujorškoj vili pedofilskog financijera Jeffreyja Epsteina i na Epsteinovom privatnom otoku, Little St James.

Sudac Lewis Kaplan ranije je odbio vojvodin zahtjev za odbacivanje slučaja prije suđenja.

Giuffre je prošle godine tužila princa za neutvrđeni iznos, navodeći da su je Epstein i Maxwell podvodili princu.

Epstein je počinio samoubojstvo u zatvoru prije dvije godine dok je čekao suđenje za seksualne zločine.

Maxwell je prošlog mjeseca osuđena za seksualnu trgovinu.

Princ je negirao optužbe koje su ga prisilile da se povuče s kraljevskih dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 16:28