U JEKU PROSVJEDA

'OSTAO SAM BEZ RIJEČI' Mladić (18) nesebičnim činom ganuo mještane, poklonili mu automobil i školarinu: Pogledajte što je sam napravio u 10 sati

 
 AFP, Facebook

BUFFALO - Kad je osamnaestogodišnji Antonio Gwynn vidio razmjere štete nastale nakon prosvjeda u svojemu rodnom Buffalu, zgrabio je metlu i sam počeo čistiti ulice, nakon čega mu je jedan njegov sugrađanin u znak zahvalnost poklonio automobil.

S uklanjanjem otpada počeo je u 2 sata nakon ponoći u ponedeljak i nije stao idućih 10 sati, piše CNN.

Kada je kasnije tijekom jutra na ulice izišla skupina susjeda kaneći ih počistiti zajedničkim snagama, pokazalo se da je mladi Gwynn već obavio veći dio posla.

Vrijedni je srednjoškolac CNN-u rekao kako je u lokalnim vijestima čuo da je avenija Bailey prepuna stakla i otpada, a znao je da će tom ulicom brojni stanovnici grada ujutro morati krenuti na posao.

Čim se proširila priča o tomu da je osamnaestogodišnji Gwynn samostalno krenuo u akciju čišćenja, angažirala se lokalna zajednica.

Njegov sugrađanin Matt Block (27) na vijestima je pogledao prilog o Gwynnu te vrijednome srednjoškolcu odlučio pokloniti svoj crveni Mustang kabriolet iz 2004. godine.

Na Facebooku je vidio da Gwynn traži savjet o kupnji vozila te mu je odlučio pokloniti svoj sportski automobil, za koji je kazao da ga koristi tek povremeno.

No pokazalo se da je njegov poklon simboličniji nego što bi se isprva pomislilo. Naime, Gwynnova majka, koja je preminula 2018. godine, također je vozila crveni Mustang. Kad je shvatio o kakvoj je slučajnosti riječ Gwynn je kazao da je ostao bez riječi, a i Block je bio "u potpunom šoku".

Posted by Kimberly LaRussa on Tuesday, June 2, 2020

Lokalni poduzetnik Bob Briceland čuo je za Blockov poklon te je odlučio na godinu dana besplatno produljiti policu osiguranja za automobil.

"Osjećao sam potrebu pomoći. Sve što trebamo je ujediniti se i pokazati da ovdje živi puno dobrih ljudi", rekao je Briceland.

No ni tu nije priči kraj. Nakon srednje škole, Gwynn je planirao radom uštedjeti novce za upis na fakultet.

Kad su priču čuli odgovorni s Medaille Collegea iz Buffala, ponudili su mu punu stipendiju za studij poslovne ekonomije već od jeseni.

Gwynn je zahvalan na svemu što je lokalna zajednica učinila za njega te je na kraju samo skromno kazao: "Cijenim sve što svi ti ljudi rade za mene."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2023 18:22