BIJESNI ZBOG KOMEDIJE

OŠTAR ISTUP SJ. KOREJE 'Obama je kao majmun u tropskoj šumi. SAD je kriv za blokadu interneta'

 Screenshot

SEOUL — Sjeverna Koreja nazvala je Baracka Obamu majmunom, odbacila bilo kakvu povezanost s hakerskim napadom na Sony Pictures zbog komedije 'Intervju' i za pad interneta prošlog tjedan u Koreji okrivila Sjedinjene Države. Ujedno su izrazili bijes zbog filma u kojem se radi o ubojstvu vođe Kim Jong-una.

Nakon što je Sony početno otkazao premijeru, 'Intervju' je, nakon što je Obama kritizirao njihov čin, ove subote prikazan u kinima.

Iz sjevernokorejske Komisije narodne obrane na čelu s Kim Jong-unom kazali su kako iza puštanja 'Intervjua' stoji sam Obama te su film opisali kao ilegalan, nepošten i reakcionaran.

- Obama je uvijek nesmotren na riječima i djelima kao majmun u tropskoj šumi - kazao je neimenovani glasnogovornik u izjavi koju je prenijela Korejska središnja novinska agencija.

Optužio je pritom Washington zbog povremenih prekida u radu internetske mreže u Koreji, nakon što su Sjedinjene Države obećale da će odgovoriti na napad na Sony.

- SAD ... je počeo ometati operacije na internetu glavnih medija naše republike - navelo je i sjevernokorejsko Povjerenstvo za nacionalnu obranu.

No američka tvrtka koja prati internetsku infrastrukturu je priopćila da uzrok tome može biti niz stvari: od tehničkih kvarova do hakerskog napada.

Iz Komisije su kazali kako je film rezultat neprijateljske politike koju SAD vodi prema Sjevernoj Koreji te su zaprijetili neodređenim posljedicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:46