PRELJUBNICA IZ KLADUŠE

OSTAVILA MUŽA I DJECU I OTIŠLA U DŽIHAD U SIRIJU Muž: 'Facebook joj je okrenuo mozak'

'Dok sam ja radio, ona je fejsbučila', kaže Salahudin Balićem iz Velike Kladuše

Elvira Karalić (29), majka dvoje djece, ostavila je muža i djecu radi drugog muškarca i s njim otišla u džihad u Siriju, piše Dnevni avaz. Elvira je sa mužem Salahudinom Balićem i dvoje djece živjela pored Velike Kladuše, u zaseoku Poljice pored sela Vrnograč. Elvira je s prvim mužem ušla u vehabijski pokret. On sad ne priznaje njenu odluku.

- Ne može netko tako uraditi iz Sirije: srušiti nečiji brak i upropastiti djecu! Ne može ona razvrgnuti svoj brak i ostati na Allahovom putu! Nema toga! - rekao je Balić novinarima. Za Elviru je rekao da je pametna, ali da joj je Facebook "okrenuo mozak".

- Moja supruga, kakva god bila, za mene je bila super! Bila je borac za zaraditi, mogao sam se na nju osloniti. Zajedno smo se kućili, 13 godina bili u braku - rekao je Salahudin Balić. On kaže da Elvira stalno zove djecu, ali odbija reći tko ju je odveo u Siriju i tko se njome oženio.

Ispričao je da je, dok je on radio, posljednjih godinu dana ona "fejsbučila". Isključio joj je internet, ali tada je otišla je kod majke u pet kilometara udaljeno selo Glinicu.

Majka ju je nagovarala da se vrati mužu i djeci, ali Elvira je bježala od nje i kod kolegice odlazila na internet. Na kraju je otišla s društvom u Siriju.

Međutim, novinari su razgovarali i s Elvirinom zaovom, čija je verzija drugačija: Elvirin prvi muž ogrezao je u vehabizmu.

"Salahudin se otuđio i od braće. Naša druženja postala su nemoguća, nije više bilo smijeha, šala, sve se svodilo na "halal" i "haram" (što je dopušteno, a što je grijeh), ispričala je ta žena. Kad su shvatili da Elvira želi otići, pokušali su je odgovoriti. Međutim, ona nas nije čula, ispričala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:54