KRSTARENJE IZ PAKLA

‘Ostavite ih na otoku!: Zakasnili na ukrcavanje sat vremena, kapetan ih ‘otpilio‘, oni prešli 7 zemalja u 48h da stignu brod...

Devet putnika ostavljeno je na udaljenom otoku jer su zakasnili s povratkom na kruzer nakon privatnog izleta

Kruzer Norwegian Cruise Linea

 Gerard Bottino/Zuma Press/Profimedia

Tijekom krstarenja koje je organizirao Norwegian Cruise Line, devet putnika ostavljeno je na udaljenom otoku São Tomé i Príncipe jer su zakasnili s povratkom na kruzer nakon privatnog izleta. Jay i Jill Campbell, bračni par iz Amerike koji je u 48 sati proputovao sedam zemalja kako bi sustigli brod i vratili se na putovanje, sada više nije siguran žele li ponovno isploviti jer su izgubili povjerenje u organizatore, prenosi Daily Mail.

U trenutku kad su bili ostavljeni 27. ožujka, krstarili su već tjedan dana. Uplatili su putovanje od 21 noćenja koje je bilo iznenadno prekinuto, iako su stigli do kruzera uz pomoć obalne straže dok je još bio usidren na otoku.

Kapetan je naredio da ih vrate na obalu jer su sat vremena kasnili na ukrcavanje.

image

Kruzer Norwegian Cruise Linea

Darryl Dyck/Pa Images/Profimedia

Predali su njihove putovnice u lokalnu luku i grupa je isplovila bez devetero putnika, među kojima su srčani bolesnici, paraplegičar i trudnica.

Julie Lenkoff (80), kojoj također nisu dozvolili da se ukrca na kruzer, isti je dan dobila moždani udar i završila u bolnici.

- Vjerujem da smo ponekad stavljeni na određena mjesta s razlogom, tko zna što bi se dogodilo da je ostala sama - rekao je Jay Campbell o oboljenju Lenkoff.

Norwegian Cruise Line tvrdi da su Lenkoff uklonili s broda nakon procjene medicinskog tima, koji je smatrao da joj je potrebno liječenje u lokalnoj bolnici. Upozoravaju i da su gosti sami odgovorni za povratak i poštivanje dogovorenog vremenskog roka. Lenkoff nije stigla uzeti svoje stvari i novac, a Norwegian Cruise Line navodno nije kontaktirao ni njenu obitelj.

image

Kruzer Norwegian Cruise Linea

Darryl Dyck/Pa Images/Profimedia

Campbellovi su kontaktirali njenu kćer u San Franciscu i stavili AirTag na Lenkoff, kako bi pomoću uređaja koji šalje svoju lokaciju preko iPhone aplikacije mogla pratiti gdje se nalazi. Pomogli su joj pronaći let za Portugal, odakle je nastavila put prema Kaliforniji. Također su izdvojili više od pet tisuća dolara za opskrbu ostatka ostavljene grupe hranom i rezervaciju hotelskih soba, jer su jedini sa sobom imali debitnu karticu. Više nisu sigurni hoće li se ponovno ukrcati na kruzer u Senegalu.

- Iako postoji skup pravila ili politika kojih se brod pridržavao, slijedili su ih previše rigidno. Zaboravili su da rade u ugostiteljstvu, stoga bi im sigurnost i dobrobit gostiju trebala biti na prvom mjestu, ali nas zabrinjava što očigledno nije - rekla je Jill Campbell.

Glasnogovornik Norwegian Cruise Linea priopćio je da je osam preostalih putnika dobilo odobrenje da se ponovno pridruže brodu u Dakaru i da će im nadoknaditi troškove putovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 23:22